På mitt bord
Kategori: Allmänt

Sillsallad är ett måste på mitt bord både till jul och påsk. Men då ska det förstås vara vår familjs traditionella som enbart består av potatis, lök och sill, hackat i små bitar. Den serveras med grädde och rödbetor till
för den som vill ha.
Men det finns många som lägger till ännu fler ingredienser i sin salla’t. Traditionerna kan vara olika eller så vill man modernisera och testa nytt.

I ett litet hushåll kan det vara bra att köpa två mindre skinkor. Då slipper man bära fram samma stora halvätna gång på gång. Testar det för första gången så det blir intressant att se om det fungerar som jag
tänkt mig. En annan fundering är förstås hur grisen såg ut. Det kan då inte ha varit en stor sugga i alla fall.

Köttbullarna består av blandat älg och nötfärs. Kändes riktigt bra vid provsmakningen. Säkert extra goda i en gräddsås med viltfond i.

Dottern och hennes familj bor i byn de också. Skönt det eftersom jag får snabb hjälp av dem när det behövs. I dag bytte de t ex en tung matta åt mig i vardagsrummet.
Sånt gör att vi umgås då och då, men vi håller förstås avstånd och sparar kramarna till längre fram då de flesta basellusker förhoppningsvis har försvunnit.

Den julpyntade familjen kom för att dela lunch med med mig, dopp i gryta - med testande av skinka och köttbullar. Bra inledning på juldagarna.
Jag har blivit inbjuden både till äldste sonen och äldsta barnbarnet men drar mig för att dela rum med många människor inomhus just nu. Inte bara nya versionen av coronaviruset utan även influensa, vinterkräksjuka och andra virus ökar oroväckande. Myndigheterna
uppmanar oss till försiktighet och jag vill varken smitta andra eller själv bli smittad. Det får bli ännu en stillsam jul för säkerhets skull.