osorterat

Sköna dagar

Kategori: Allmänt

Till min lägenhet hör också en trädgård. Något som vi har varit dåliga på att utnyttja tidigare. Men idag blev det kaffe-och- saftstund utomhus tillsammans med dotter och dotterdotter. Senare satte jag mig därute med Lantliv och en kopp te, bara för att njuta av solen och värmen.
I morgon blir det en tur med husbilen till byn Gråträsk där jag började min lärarkarriär. En vacker liten by som borde ha fått ett bättre namn kan jag tycka.
 
  

Sommarjobb

Kategori: Allmänt

Även om solen skiner från en klarblå himmel och det är + 20 grader i skuggan, så finns det uppdrag som ska utföras. Två idoga damer har bokat byns bagarstuga och jobbar nu där i dagarna tre. Ingen risk att de fryser med en ständig brasa i bakugnen.
Själv har jag en något svalare uppgift, att ta hand om barnbarnen nere på Änge medan mamma springer Vårruset i Luleå. Skulle tro att jag blir tidtagare när de ska cykla runt huset, deras roligaste sysselsättning för närvarande.
  

Mors dag

Kategori: Allmänt

Kan man bli annat än rörd och glad när man på morsdagsmorgonen hittar en stor bukett av dessa blommor utanför dörren. Det var dottern som plockat och levererat på väg till jobbet i Skellefteå.
När jag var barn plockade vi alltid en bukett kabbelekor till vår mamma. Därför har de en speciell plats i mitt hjärta. Då var det ett Morsdagskort, ritat i skolan, och en bukett kabbelekor som var Morsdaguppvaktningen. Maten fick mamma förstås laga själv som vanligt, det var inget karlarna gjorde på den tiden. Och något restaurangbesök i stan var det inte tal om - inte för en vanlig arbetarfamilj med många barn.