osorterat

Tjuvknäppt bokslukare

Kategori: Allmänt

När jag fick chansen att ta en sån här bild hade jag inte tid att fixa tekniken. Skärpan blev inte bra, men det var bara att fånga ögonblicket och hoppas på det bästa.
Jag och de två yngsta barnbarnen passade på att besöka det stora biblioteket medan mamma var på ett event med Arbetsförmedlingen.  
Båda barnen gillar att någon läser för dem. Mamma Mu kanske inte läser högt men det var spännande att se vilken bok hon valt, tyckte tydligen Eric. Sen frågade han bibliotekarien hur många böcker man fick låna. Att han fick låna så många han orkade bära gjorde honom överlycklig.
Det svåra var bara att välja i det enorma utbudet. Det blev till slut en stor hög som följde med hem där han sen lekte bibliotek med lillasyster både länge och väl.   
 

Helt fel - eller kanske helt perfekt

Kategori: Allmänt

Ett annat tänk

Kategori: Allmänt

Vi minns det som i går. Ett sjukhus i Ladera utanför Los Angeles i Kalifornien. Två små knyten, hårt lindade och liggande tätt tillsammans i en plastbalja. Bara några timmar gamla. Våra barnbarn Lily och Sammy.
På ena benet på var och en av dem satt en fotboja, ett larm, ifall någon skulle försöka ta med sig barnet ut från avdelningen. Larmet skulle då utlösas och alla dörrar på den delen av sjukhuset skulle låsas automatiskt.
Idag är det sex år sedan. Inte klokt vad tiden rusar iväg. Nu går de i skolan, bara några minuters väg från hemmet och fortfarande finns säkerhetstänket där. Alla yngre barn lämnas och hämtas från skolan av någon vuxen, klassrumsdörrarna är låsta under lektionstid osv. Kommer det att bli så även här en vacker dag?