osorterat

Sommarjobb

Kategori: Allmänt

Att tillbringa en hel förmiddag i solen tillsammans med mina yngsta barnbarn kändes inte som ett jobb. Ändå var det väl just det det var när deras mamma och pappa inte var hemma. 

Men från och med i dag har de båda fyra veckors gemensam semester. Visst finns det mycket jobb som behöver göras hemmavid också, men då kan ju barnen ändå få vara med på ett hörn.
Vår dag i dag kunde ju knappast ha varit bättre. Strålande sol, ca 20 grader varmt och en intensiv fågelsång och blomdoft.

Lunchen åt vi förstås i det åttakantiga Lusthuset, projektet som jag tycker är min mans mest lyckade. Jag är så glad åt att det blev dottern och svärsonen som köpte vår gård så jag kan fortsätta att njuta av Lusthuset. 


Fika med släkten

Kategori: Allmänt

Tänk så smart jag ska bli. Man blir visst det av fisk, har jag hört.

Först fikapaus på Beas nere i hamnen med tre sorters lax på tunnbröd, "medfikare" var släktingar från Gävle och Piteå. 
Lite senare räksmörgås på Kvarnkafeet tillsammans med dottern som nu fått sitt livs första sammanhängande semester i fyra veckor. 
Och dessutom en riktigt skön dag med sol och värme. (Men det lär ha kommit en ordentlig hagelskur i Lillpite.)

Intensiv dag

Kategori: Allmänt

Först en friluftsdag med PRO Jävre på Fiskecampen med rökt lax, grillad korv, tipspromenad och ett besök på det innehållsrika museet. 

Efteråt födelsedagsfirande med familjen där Eric bestämt menyn, grillade hamburgare med glasstårta till efterrätt. En fin dag i sällskap med många glada människor.

.