osorterat

Sommaridyll?

Kategori: Allmänt

Visst ser det ut som en idyll med tvätt på tork, babyn sovande i barnvagnen, storebror i lektagen och kaffekoppar på trädgårdsbordet.
Men inomhus ligger den nyblivna mamman i sängen med över 40 graders feber. Aj, aj aj, mjölkstockning. Smilla orkar inte äta upp all den mjölk som finns i "behållarna". Att pumpa är en nödlösning eftersom det kan öka produktionen.
Och gräset måste klippas och veden in i vedboden och mat måste inhandlas och lagas. Ja, det är inte lätt. Det kommer givetvis att lösa sig, men inte är det särskilt roligt att vara sjuk en sån här skön sommardag. 
PS.
När febern fortatte att stiga blev det både läkarbesök, penicillin och inköp av bröstpump.

Smilla Linnea Louise

Kategori: Allmänt

 
 
Smillas dagbädd är släktens gamla vagga. Den har skickats mellan nyfödda så långt jag kan minnas. Mina småsyskon har i alla fall sovit där, det vet jag.
Just i år har tre jämnåriga kusiner fått barn, alla är flickor. Det är Nora, Ellen och så vår Smilla Linnea Louise.
 
 
Vad är det för urinstinkt som får det lilla barnet att ligga som en liten groda? En söt liten groda visserligen, men inte skulle det vara bekvämt för en vuxen människa  :-)

Populärt

Kategori: Allmänt

Rastplatsen vid Jävre är populärt bland resenärerna. Under sommarkvällarna är de flesta utrymmen upptagna. Den nedersta bilden visar fem italienska husbilar som övernattar på platsen. Undrar just vad de tyckte om att sova när det aldrig blir mörkt.