osorterat

Lyxigt

Kategori: Allmänt

 
Dags att duscha, sätta på snyggmakeupen och dressa om för restaurangbesök. Vi är bjudna på middag i kväll och det känns härligt lyxigt. Skjuts hem till dörren ingår också.
Ser att kung Bore försöker sätta käppar i hjulet, men det ska hindra oss. Så länge orken och viljan finns gäller det att njuta av tillvaron. Crea diem – "Skapa dagen" - på latin.
 

Lurad, eller....

Kategori: Allmänt

Jag blev uppringd av en försäljare från Telia på förmiddan. Så snart en representant från någon firma presenterar sig känner jag hur jag går i försvarsställning. Dels för att de oftast är otroligt snacksaliga och har erbjudanden som låter som en dröm, att de däremot inte alltid är ärliga med vad det innebär att tacka ja, men också för att jag vet att det kan vara en ung människa som säljer på provision.
Den här killen var mycket trevlig, undrade vad jag tyckte om mitt abonnemang Telia Mobil Till Vänner. Jag sa som det var, att det fungerar väldigt bra för mig, det enda som stör mig är att de fasta avgifterna är större än samtalskostnaderna.
Killen gjorde inga som helst försök att få mig att byta till något annat abonnemang utan menade att Till Vänner är det bästa för min del när fakturan håller sig kring 200 kr.
Han hörde också barnbarnen ropa på mormor och undrade om jag var barnvakt. I så fall skulle han inte störa mig längre utan låta mig ta hand om småttingarna.
Nu kan jag inte låta bli att undra om jag blev lurad i alla fall - därför att det gick så lätt att avsluta samtalet. Tänk att man ska vara så misstänksam. 
 

En hjälpande hand

Kategori: Allmänt

Besökte Hälsocentralen på förmiddan för att ta bort styngen på handen. "Pricken" jag har i ansiktet tas bort på sjukhuset i mitten på mars.
På väg hem fick jag hjälpa en kille som blivit strömlös. Hade tydligen glömt lyset på medan han var hos doktorn så batteriet var tomt.
Det fixade vi med hjälp av batterikablar så han var snart igång och mycket tacksam. Skönt att kunna hjälpa till. Man hoppas ju att någon bryr sig om man själv fått problem. Det är visst inte så självklart längre om man ska tro media. Folk kör förbi t ex en olycksplats och larmar först efteråt med hjälp av sin mobil.
Men bilisten som kört i diket vid Höglansnäs hade någon brytt sig om. Det stod redan en bil i närheten, med varningsblinkers påslagna, när jag passerade.
I afton börjar vi vårt kvälls-skift. Både dottern och hennes man jobbar till sent så vi hämtar barnen på dagis, de äter hos oss och efteråt åker vi hem till deras väntande sängar. Sen får vi se vem av föräldrarna som hinner hem först och tar över. Det kan bli framåt natten.
Det känns bra att vi finns i närheten och kan ge en hjälpande hand en sån gång.