osorterat

Kusinernas barn = andrakusiner

Kategori: Allmänt


Tre av familjens kusiner, alla killar, har slagit sig ner i USA. I dag firar deras barn, dvs andrakusinerna, Halloween som de flesta andra i det stora landet i väster. Men många tjuvstartade nog redan i helgen.
På den översta bilden ser du våra barnbarn Danika, Lily och Sammy i Los Angeles. 
   

Här är det tuffingarna Herman, Signe och Hugo som under ett år ska bo med mamma och pappa i Stanford utanför San Francisco. Inga spindelfobier här inte! 


Allra sist har vi ettåriga Ebba som bor utanför Boston med sin mamma och pappa. Gulligare hummer får man nog leta länge efter.

Här hemma fick vi inga besök av utklädda barn som ville ha godis, även om vi numera bor i centrum. Därför festade vi själva på choklad och karameller hela söndagskvällen. Man kan ju inte låta det förstöras ;-) 

PS: Såg du förresten att den nyfödda som registrerades som världens sjumiljardersbaby var en liten Danica?

Naturpynt

Kategori: Allmänt


Läser om snökaos i New York och bestämmer mig för att ta en skogspromenad. Här uppe i Norrbotten är det fortfarande snöfritt. Det är ovanligt varmt för årstiden och idag är solen på tillfälligt (?) besök. Då passar det extra bra att samla naturens egna konstverk för att använda till det kommande julpyntandet.
Det blir inga stora saker att bära hem, men både vita och gröna mossor, fina kottar och vackra grenar hittar jag. Jättevackert att t ex ha tillsammans med hyacinter och amaryllis.
Jag kan inte heller låta bli att plocka ett stor knippe blåbärsris. Sätter man det i vatten slår det ut, knopparna är redan fullt utvecklade.
Vet inte hur blåbärsris blir om man sparar det fram till jul. Lingonris går ju bra, men det är av ett hårdare virke, om man säger så. Får väl testa med en del av riset som jag plockade.

 
Undrar om inte andra växter låtit sig luras av att kylan hållit sig borta så länge. Jag tyckte det var ovanligt "nygrönt" där ute i naturen. Maken upptäckte också att vinbärsbusken hade fått nya blad.


Men så här ser det ut på USA:s östkust idag. Bilden är lånad av min systerson som bor utanför Boston. Det är hans svåger Roger som tagit bilden.

Får jag en timme

Kategori: Allmänt


Så var det då dags igen. Att ställa om klockan alltså. Men åt vilket håll? Skulle trädgårds-möblerna in eller hur var det nu? Om det betyder att möblerna ska in, är det då meningen att jag ska ställa in klockan? Hurdå? Får jag en timme eller tappar jag en?
Är det någon som tycker det är nödvändigt att hålla på och flytta tiden hit eller dit två gånger per år? Jag tycker inte att det gör någon större skillnad i tillvaron. 
Det var inte var alltför många år sedan vi hade olika tider i olika delar av landet. Behovet av enhetlig tid kom när järnvägsnätet byggdes ut. 
Är det inte dags nu att vi också enas om att ha en och samma tid över hela året också? Något för EU att utreda kanske ;-)