osorterat

Experiment

Kategori: Allmänt


Jag har tidigare skrivit om det här paltmjölet från Norge. Raspeballermixen är färdig-blandad och du tillsätter bara vatten, rör ihop och rullar sen paltar som kokas i lättsaltat vatten. Väldigt enkelt och perfekt att ha med i husbilen och i fjällstugan.
Idag gjorde jag ett experiment. Jag blandade mixen med betydligt mer vatten än i grund-receptet och hällde i en eldfast form. Satte in den i ugnen på 200 grader och väntade mig att antingen få en potatispannkaka eller en massa hundmat!
Det blev en knaprig och god pannkaka som nästan motsvarade min pappas. Och han var expert på just potatispannkaka ska ni veta. Resterna ska vi äta stekta tillsammans med rimsaltat fläsk. Det blir nog ännu godare. 
Det är väl just så här nya uppfinningar kommer till, man får en idé och testar vad som händer ;-)

Soccer

Kategori: Allmänt


(Danika plays soccer)
Att välja är inte alltid lätt. Ändå måste vi hela tiden göra våra val, både de svåra och de något enklare. Därför är det viktigt att ta reda på vilka alternativen är och vad de innebär.
Femåriga barnbarnet Danika har nyss börjat träna fotboll, eller soccer som det heter i USA. Kanske gillar hon det så pass att hon så småningom väljer det som fritidsintresse. Det skulle säkert kusin Tessan tycka var kul.

Så här skriver en hemsida som handlar om utlandsstudier.  
Damfotbollen är en stor sport i USA. Det finns flera hundra skolor med damfotbollslag i USA så chansen att hitta en skola att spela för är god. Nivån varierar mycket mellan de olika divisionerna vilket gör att det finns en nivå för alla. I den högsta divisionen spelar tjejer som även spelar för det amerikanska seniorlandslaget.
.

Val på gång

Kategori: Allmänt


Det är svårt att undgå att vi har val i Sverige om mindre än tre veckor. Medierna har fullt upp med intervjuer, posten innehåller valmaterial av olika slag, och inne i stan höll man idag på att "möblera" med valstugor.
Gulligast var nog den vid Byxtorget. Den stugan såg ut att ha vara hämtad direkt från Mumin-dalen. Vilket parti jag ska förknippa den med vet jag inte. Alla berättar de ju sagor för folket, eller hur?

Vilket parti har den här kombinationen? Blått vet jag förstås, men orange? Den färgen får mig att tänka på Holland (?) och Ukraina. Men det är väl ändå en omöjlig konstelation?