osorterat

Bra dag

Kategori: Allmänt

Efter en ordentlig helstädning av lägenheten blev det en tur till stan. Jag behövde köpa nya sommarsandaler inför resan till Dalarna. Enligt prognoserna kommer vi att möta sommaren där, det förväntas bli 19-20 grader varmt. 

De gamla sandalerna är jättesköna, men kardborrebanden fungerar inte fullt ut. Sandalerna kan duga hemma men inte till att promenera långa sträckor i.

Jag passade också på att träffa Ruth, en av mina elever i svenska när hon och dottern var asylsökande. 

Nu har de fått uppehållstillstånd och hon jobbar hårt för att lära sig språket så hon kan söka jobb och komma in i det svenska samhället. En stark och modig kvinna som fick gå genom mycket på sin flykt från Eritrea.
Det känns bra att se hennes positiva situation när mina andra flyktingvänner fortfarande kämpar hårt mot den tristess och modlöshet som den långa väntan på besked innebär. En av familjerna får i morgon veta om en överklagan har ändrat det utvisningsbeslut som de tidigare har fått. 

Borta bra men hemma bäst

Kategori: Allmänt

Efter en intensiv vecka med släkt och vänner i Skåne, bröllop i bokskogen, hålligång till midnatt, strandhäng och intensiv värme är det skönt för barnen att landa hemmavid.

- Jag längtar till "Föris", säger Smilla med en liten suck.
Eric är ivrig att hinna till fotbollsträningen och Kaiser allmänt lycklig över att ha familjen hemma igen.

Annorlunda Mors Dag

Kategori: Allmänt

Hemligheter i trollskogen och planka på MD:s med systrar och svågrar blev ett annorlunda inslag i årets Mors Dag. Inte planerat i förväg men så himla trevligt.

Det är viktigt att tänka nytt ibland. Javisst syster B, jag vet, jag SKA våga mig in i ett parkeringshus också, nu när jag har en mindre bil!

Kaiser flyttar nu hem igen. Då blir det storstädning här för att få bort allt hundhår. Han tappar den tjocka vinterpälsen i stora tofsar. 

Det har varit trevligt att ha honom hos mig, han är en gammal pensionär som jag själv och vi förstår varandra utan ord. Men jag tror han saknar barnen. Kollar alltid extra noga när han hör eller ser barn i förskoleåldern.