osorterat

Ny fas

Kategori: Allmänt

Nu har husbilen inkvarterats i sitt vinteride och vi får inrikta oss på en ny period med vanlig bil, is på rutan och högljudda vinterdäck. Det är slut med att fälla ut markisen och dricka vårt morgonkaffe i solstolen, i stället är det renskinn, stickad tröja, vantar och mössa som gäller om vi ska fika utomhus.
 
Bloggaren Blondinbella väntar sitt andra barn, våra riksdagsmän och kvinnor har börjat jobba efter semestern, kungen har hållit tal och nu väntar vi bara på att Stefan ska presentera sina ministrar.
 
Mycket annat går också in i en ny fas just nu. Inte bara inom skvallerpressen och politiken utan även i vår egen familj.
Dottern har för första gången sen tidiga tonåren besökt Arbetsförmedlingen. Redan under studietiden på Universitetet började hon jobba extra på gourmetrestaurangen Bryggargatan och fortsatte sedan där som hovmästare av bara farten. Hon har nu jobbat där i sju år.
Men de sena kvällarna och pendlingen till och från Skellefteå har slitit på både henne och familjen så hon kände att hon måste ändra på situationen och söka sig något annat.
Ett modigt beslut tycker vi och stöttar henne fullt ut. Förhoppningsvis hittar hon snart ett jobb på närmare håll och på dagtid.
 

Bara inse att sommaren är slut

Kategori: Allmänt

Vi hade tänkt hinna ut en vända till med husbilen innan våra kurser startar. Men det kändes inte så frestande att ge sig iväg i gårdagens hårda vindar och med meteorologernas prat om snöbyar i färskt minne.
Därför blir det istället urpackning av allt som kan samla fukt, typ sängkläder, handdukar, extradynor. Det gäller också att kolla så inga matvaror glöms kvar. Vi går igenom allt, dammsuger och torkar av inredningen. Batterier och elektronik förvarar vi här hemma i husets källare.
Visst blir det samma process till våren igen, när allt ska packas in och inredningen fräschas upp, men då är städningen kul i motsatt till dagens jobb.
Lite vemodigt känns det alltid att ställa undan husbilen i ett kallgarage, man vet aldrig vad som kan hända under en lång vinter. Förhoppningsvis kommer snart en ny skön sommar med sol och värme och vi kan åka ut på nya äventyr med vårt rullande hem.
 

Surströmmingskalas

Kategori: Allmänt

Vår norrländska delikatess smakar allra bäst i sällskap med trevliga människor. Det behöver förstås inte vara så många som 70 personer eller med levande musik som här.
Men visst är det roligt att ställa till med en riktig surströmmingsfest där så många vill vara med. Vi arrangörer hade fullt upp med att se till att det fanns potatis, lök, smör och tunnbröd, dricka och förstås surströmming i tillräcklig mängd på borden. Det var knappt så vi hann äta själva, men vad gör det när folk är så glada och tacksamma och synbarligen njuter av anrättningen.
 
Tunnbröd, potatis, surströmming och lök. Perfekt kalasmat för en norrlänning.