osorterat

Valborg

Kategori: Allmänt

Jag trodde den här dagen var vikt för ledighet, festmiddagar och brasor. Något förvånad kunde jag konstatera att både banken och alla andra tydligen hade öppet, de flesta åtminstone fram till lunch.
Vi hade dessutom fått tid just idag på Hälsocentralen båda två. Maken gick därifrån med host-medicin och en fyraveckors cortisonkur för sina luftrör och gulliga doktor Lisa ska skicka en remiss till kirurgerna på lasarettet för att de ska kolla vad som orsakar mina sporadiska småblödningar.
Därför blir det inga vilda utsvävningar eller korvgrillningar i kväll. Vi ska vandra kanalen runt inne i stan för att mingla med alla andra som kommit för att se Kanalsimmet. Låter väldigt kallt. Undrar om kanalen är full av isflak?
Efteråt är bjudna till syster B för innemys vid braskaminen, lite gott tilltugg och trevlig samvaro. Helt rätt och jättetrevligt.
Alla er andra önskar jag också en trevlig valborgsmässoafton - men se upp för smällare och flygande häxor.
       
Valborgsmässoafton är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien, Slovenien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på den hedniska högtid som funnits i Tyskland, men har senare kommit att sammankopplas med kulten av den heliga Valborg (Wikipedia)
 

Hopp

Kategori: Allmänt

 
Eric har varit hos oss idag eftersom hans mamma och Smilla har haft en besvärlig vaknatt. De behövde få vila, och Eric hade som vanligt kroppen full av energi.
Han och jag tog en promenad i gråvädret för att se vad morfar höll på med nere i byagården. Men vattenpölarna var förstås mycket roligare. Inte att undra på - barnen Hedenhös var säkert likadana.    
 
 
Det vi skulle titta på i byagården var två herrar som höll på att installera bredbandsuppkoppling. Något som vi länge har hoppats på skulle bli verklighet. Att anordna datakurser blir till exempel så mycket lättsammare om vi inte behöver köra sex-sju mil för att få tillgång till en datasal. 
 

Lantis

Kategori: Allmänt

Måste visa de supersöta mössor som min bloggkollega Trollmor har sytt. Jag beställde två åt de minsta barnbarnen, men undrar om inte det lilla barnbarnsbarnet också borde få en. Mönstret är som gjort för alla småttingar som gillar att bo på landet med traktorer och djur på nära håll.