osorterat

Utflykt

Kategori: Allmänt

  
Det blev en skön dag uppe på sjön Luthaure. Det gick lätt att ta sig fram överallt, skaren var stenhård. Ett par nyinköpta fordon testades och diskuterades livligt av karlarna i sällskapet.

  
Minstingen Albin, nio månader, höll sig dock till damerna som bl a försökte fånga storrödingen. Men den var betydligt mer svårflörtad än han. Det fick bli varma mackor, korv och andra medhavda matvaror till lunch istället.
 

Middan åt vi med äldste sonen och sonhustrun på Värdshuset i Bäverholmen. Där träffade vi på makens systerson från Burträsk. Världen är bra liten ibland!


Sen var det skönt att krypa in i stugan och ta det lugnt i lördagskvällens månsken.

Kallt

Kategori: Allmänt


Det är kanske inte alla som tycker det är bra att kylan kommit tillbaka. Skoterfolket gillar det i alla fall. I natt har vi haft -15 grader, det har frusit till på sjöarna och spåren är perfekta.
Nu på förmiddan är det bara -5 så vi packar för utflykt. Men att jobba med datorn samtidigt som man kokar choklad är ingen höjdare. Måste sluta här och ta hand om mjölkeländet på spisen nu. 
På bilden ser du Vargklyftan (kanske). En stugägare som skulle sälja för ett par år sedan skrev nämligen att huset låg nära Vargklyftan! Ingen av oss grannar har någonsin hört talas om den. Men de flesta av oss har bara haft stuga här i drygt 30 år! 

Tid för böcker

Kategori: Allmänt

          
Här uppe i stugan kan vi ge oss tid att sitta ner och läsa, även under dagtid. Då går det åt en hel del böcker kan jag lova.
 
Jag hade turen att få tag i Åsa Larssons nya bok, Till offer åt Molok, den femte i serien om Rebecka Martinsson.  Sträckläste den i förrgår och kan verkligen rekommendera den. Hon är så otroligt duktig på att skildra både mijöer och människor. Intrigen går inte heller av för hackor.
 
Lars Keplers Paganinikontraktet har jag lånat av min svägerska. En ruskig historia med förbjuden vapenhandel som bakgrund. Det kändes overkligt att läsa boken samtidigt som Tolgfors och andra i TV försökte bortförklara Sveriges roll i en deal med Saudiarabien. Mycket spel bakom kulisserna - både i boken och i verkligheten!

Nu ska jag börja med Kerstin Ekmans roman Grand final i skojarbranschen. Grannen Björn säger att den är rolig. Jag trodde inte att Kerstin Ekman skrev roliga böcker!

Så här skriver i alla fall Skånska Dagbladet:
"Kerstin Ekman är en av Sveriges bästa nutid författare och i Grand final i skojarbranschen är hon verkligen i sitt esse. Utan förbarmande och med en rejäl glimt i ögat skärskådar författare, läsare och hela den litterära världen och lyckas få det till på en och samma gång glittrande, härlig gapskrattsunderhållning och mycket obehagligt skavande samhällskritik."

Låter intressant, eller hur?