osorterat

Energi

Kategori: Allmänt

Jag är imponerad över hur duktiga ungdomarna är, över hur mycket de orkar. Både storstäda barnens rum och trava ved kräver massor av energi och tålamod. Kanske klarade vi samma saker när vi var i deras ålder, men nu blir jag trött bara av att se på.
 
Idag fick jag också möjlighet att titta in hos deras grannar på samma byaväg. Även de bor i en gammal norrbottensgård som de rustar upp. Hur fint som helst, men arbetstimmarna är säkerligen många. Deras senaste investering är detta fina växthus.
Som sagt, det finns energiska och duktiga ungdomar, även om man i media mest hör talas om såna som missköter sig.
  

Växtkraft

Kategori: Allmänt

Min jobbarvecka är över, ungdomarna är nu hemma igen och har tagit över gårdens plikter. Djuren har överlevt veckan och huset står kvar.

 
Jag har inte haft ansvar för var gräsklippningen, så gissa om gräset har vuxit i värmen. Nu surrar här dubbla maskiner och hönsen får en massa grönfoder att sprätta runt i. När gräsklippningen väl är avklarad väntar en extra god middag i Lusthuset.
 
 

Nyttigare

Kategori: Allmänt

Gårdagens friterade bröd med skagenröra var nog inte det nyttigaste jag satt i mig. Men dagens egentillverkade sallad fick kompensera det. Nu ska försöka hålla den mer hälsosamma linjen ett tag framöver.
Min jobbvecka är slut, ungdomarna har kommit hem och tar nu över djurhållningen. Vädret får avgöra om det blir någon tripp med husbilen innan det är dags för Jävredagen den sjätte augusti, det arrangemang som alla föreningar i byn är med och ordnar nere vid fyren.