osorterat

Rent hus

Kategori: Allmänt

Jag orkade inte hålla efter överallt i huset under den sista tiden min man var allvarligt sjuk. Men nu har jag försökt ta tag i det. Här är ett av problemen, en otrevlig beläggning i skarven mellan golv-mattan och väggen i duschutrymmet. Det ser ut som skit och sitter som berg. Tydligen är det inget ovanligt problem. Jag hittade det här på Nätet:

3. Fråga: Det finns svartmögel som fogen mellan vägg- och golvmatta i duschrum och även i skarvarna på väggen – hur gör jag?

Svar: Häll på ättiksyra 24 % och gnid in. Låt verka en stund, häll på mera och skura med borste tills det är rent. Även vitvinsvinäger är bra. 

 
Jag har hållit på i två dagar med olika medel som jag fått tips om. Mögeltvätt, ättika, såpa, vitvinsvinäger och jag vet inte vad. Visst har det blivit lite bättre men det är ändå inte helt bra.
Nu hoppas jag att "Rut", hon som kommer hit i morgon för att tvätta mina fönster, ska ha lösningen - antingen bokstavligt eller genom erfarenhet och kunskap.
 

Mmm

Kategori: Allmänt

Gott att ha en mamma som jobbar på Brygg CC i Skellefteå.
(CC= Club & Café) 
 

Riktad insamling

Kategori: Allmänt

Tre säckar med kläder och två påsar med skor, så skönt att kunna lämna sånt för återvinning. Det känns så mycket klokare än att bara kasta det som fortfarande är fräscht och användbart. 
Sen betalar någon en liten slant för plaggen och de pengarna går till människor som har ännu större behov. Något som vi alla inblandade vinner på.
Ändå kan jag inte låta bli att fundera över varför ingen organisation tar på sig att samla in kläder, skor och annat direkt till de ensamkommande flyktingbarnen, ja även till flyktingfamiljer, som kommer att placeras i vårt närområde.
Visst behövs hjälpen på många håll i världen, men varför inte göra en mer riktad insamling på orten? Det finns säkert ett stort behov bland dem som kommer hit efter att ha tvingats lämna allt bakom sig.