osorterat

Åldern märks

Kategori: Allmänt


Det ser inte särskilt hemtrevligt ut i stugan just nu. Men jobbet går framåt - även om det inte är med den fart maken skulle önska. Orken är liksom inte densamma som 1976 då vi byggde stugan. Kroppen är trots allt flera år äldre och mer sliten idag.
En kul grej var den papperstia som maken hittade under golvet. Mycke´pengar det på den tiden! Men även tian har ändrat utseende och tappat en hel del med åren.

 
Det mesta är nu undanpackat i sopsäckar och flyttlådor, sovrummet och köket är helt tömt. Återstår hall, garderober och badrum, och så möblerna förstås. Det har vi tänkt låta undomarna fixa när de kommer.
Jag tror nog att vi kommer att somna gott ikväll. För även om vi tagit en timmes lunch, och kaffepauser i solen ute på terassen, börjar det intensiva jobbandet kännas lite överallt. 

Igång

Kategori: Allmänt


Det har varit kallt i natt, men vi sov gott i husbilen. Nu är vi full fart med förberedelserna. Maken tar hand om de stora grejerna, plockar bort lister, linoleummatta och brädgolv i den gamla delen. Han har länge irriterat sig på att det golvet inte varit helt vågrätt, så nu ska det åtgärdas.
Min uppgift idag är bland annat att plocka ur köksskåpen och sortera vad som ska vara kvar och vad som ska slängas. Det har samlats en del under de drygt trettio år vi har haft vår fjällstuga.

Mittisjön

Kategori: Allmänt

Solsken, alldeles lugnt, snö på fjälltopparna. Både ute och inomhus har vi +9 grader än så länge. Men ett par brasor i kaminen kommer snart att ha gjort det behagligt att stöka på i stugan.
Förarbetet ska göras i möjligaste mån för i morgon bitti börjar rivningen av golven.