osorterat

Ovärdeligt

Kategori: Allmänt

Regnet har vissa fördelar ändå. Nu när snön tinat bort har lingonris och mossa kommit fram igen. Perfekt när man vill göra något extra i en blomgrupp till exempel. Jag tog en vända till skogen och här ser du ett påbörjat projekt med mossa och ett par små enriskvistar med bär på.
 
Jag passade också på att ta med min nya väska för att fotografera den ute i naturen. Min man hade nästan hunnit göra den färdig, det fattades handtag och lite annat. I höst har herrarna på skinnkursen tagit hand om den och fixat det sista. Tänk vilka fina vänner!
 
 
Väskan är gjord av tunt och smidigt renskinn och helt sydd för hand. För mig är den dyrbarare än Gucci, Michael Kors, Vuitton, eller någon annan av de elegantaste märkesväskorna i modevärlden. Helt ovärderlig och dessutom väldigt "inne" just nu.
Mången tack till alla tomtegubbarna på skinnkursen som Sten var med i, och en extra stor kram till Folke Brännström och till Alf Söderlund. Den senare gjorde namnskylten som finns på väskan.
 
 

Som dvärgarnas orgel

Kategori: Allmänt

Rösten är tillbaka men inte snön. Det är frusen vatten på vägarna istället. Jag testade mina dubbade skor i dag och vilken skillnad. Även om det kanske till viss del var inbillning så gick jag mycket stadigare och mer avslappnat än tidigare.
 
Jag såg något väldigt speciellt på promenaden. En rad brevlådar fick plötsligt "frispel". Locken öppnades och stängdes utan någon speciell ordning. De slogs upp som orgelpiporna i Disneys Snövit. Ni vet den där scenen när dvärgarna och Snövit dansar. Den som ingår i Kalles Jul på julafton.
Här tror jag det var stormen Gorm som skickat förvarningar, vindilar som lekte bland brevlådorna. Jag blev stående och tittade, men kom inte på att jag har filmmöjligheter i telefonen. Det kunde annars ha blivit en höjdare på YouTube.
 
Det var skönt med frisk luft och efter promenaden fick jag besök av ungdomarna som varit på familjegudstjänst. Barnen hade haft jättekul, Eric hade fått spela giraff och Smilla var stjärna i ett uppträdande. Alltså hon hade inte huvudrollen - hon bar på en stjärna. 
Vi firade Första Advent med att tända tomtebloss. Barnen var lika fascinerade över gnistorna som man själv var som liten. Roligt att även gammeldags leksaker kan roa dagens ungar.
 
 

Adventstider

Kategori: Allmänt

Snön regnar bort, det känns som om hösten kommit tillbaka även om det enligt almanackan är 1:a Advent i morgon. Det har blivit mörkt och dystert igen. Men vad kan vi göra åt det, det dröjer nog inte länge förrän vi pustar över all den vita nederbörd som måste fraktas bort.
Inomhus kan man ju alltid låtsas som om allt är som det ska. Pynta med adventsljusstakar, hyacinter, julstjärnor och amaryllis och baka något extra gott till kaffet.
Låter det cyniskt? Så kan det kanske uppfattas men det är nog mer en allmän dysterhet. Jag gruvar mig inför den jul som är på ingående och alla de traditioner som hör till. Den första för hela familjen utan den gamla skäggiga, trötte mysgubben i rött som var så viktig och älskad av oss alla.