osorterat

För tio år sedan

Kategori: Allmänt

Skådespelaren Lennart Jähkel; Stockholm, har tilldelats Piteå Kommuns kulturpris 2003. Årets kulturstipendiat är Åsa Persson, Roknäs.
Hägglundsstipendiet går i år till Henny Lindgren, Jävre, och Arbetarspelstipendiet till Per-Arne Nyman, Öjebyn.  

 

Det var för tio år sedan. Jättekul att få ett stipendium i så fint sällskap. Jag upplevde det som en stor ära, och för "prispengarna" köpte jag en ring som nu varje dag påminner mig om det. 

Idag berättade jag om mitt författande på PRO:s samorganisations höstmöte. Riktigt roligt, men också lite känslosamt, då det blev en återblick på skrivprocessen och de tre böcker som hittills har blivit resultatet. 

 

Söta eller...

Kategori: Allmänt

I USA firar man den kommande Halloweenhelgen grundligt. Man klär ut sig, pyntar huset både ut och invändigt, ordnar oftast ett party och äter "spökmat" osv.
Barnen går runt i kvarteret för att tigga godis med Trick or treating. Vi har varit med vid ett par tillfällen och upptäckt att Halloweenfirandet nästan är större och viktigare än julens.
Här ser du årets upplaga av våra tre barnbarn i Ladera Ranch, omgivna av vännerna Sydney och Logan, på väg till skolans Monster Mash.
 

Guldkanter

Kategori: Allmänt

Skönt väder, nästan vårlikt, trots att vi snart är i november och klockorna visar vintertid. En liten guldkant i tillvaron.
 
   
En annan guldkant på dagen var inbjudan till kaffe och nybakad kladdkaka hos dottern. Som du ser har hon fått hjälp vid avsmakningen, och vovven väntar ivrigt på sin tur.
 
I djungelrummet har en luftballong stigit till väders....
 
och nya gardiner är på gång.
 
På kvällen gör Smilla debutbesök på bokbussen tillsammans med sin mamma och storebror. Vi är lyckligt lottade som har en sån service alldeles utanför knuten.