osorterat

Sista juli

Kategori: Allmänt

Det finns inte mycket att skriva om idag. Regnvädret har gjort att jag hållit mig inomhus, pysslande med diverse saker som småstäda, tvätta, stryka - och så detta evinnerliga plockande.
Hur kommer det sig att saker och ting bara blir liggande? Tyvärr, eller kanske som tur är, är vi lika duktiga båda två på att inte ställa/lägga undan grejer med en gång. Istället samlar vi på hög. Något som vi alltså inte kan bråka med varandra om.
Men en dag blir det för mycket, då är det bara att spotta i nävarna och göra ett ryck. Till exempel om någon inte alltför nära bekant föranmält ett besök, om man ska resa bort och vill ha snyggt och bortstädat hemma, eller om det bara är sport på TV och det inte finns något roligare att göra ;-)
Att det idag också är den sista dagen på sommarmånaden juli gör att det känns extra surt. Som tur är fick vi en trevlig inbjudan mitt i allt plockande. Dottern ville bjuda på kall mjölk och nybakade kanelbullar! Tusen, tusen tack för det. U saved my day.  

Fransk delikatess

Kategori: Allmänt

 
(Northern pike for dinner)
Det blev ungnstekt gädda till middag på fredag. En mycket ovanlig rätt i det här huset. Men liggande på rotsaksblandning, simmande i vitt vin, smör och grädde blev den ätbar. Påstod "fiskegubbarna" i alla fall. Ändå blev halva fisken kvar. 
Men hunden slukade resterna med god aptit. Både gädda, morötter och sås gick åt, karotten var alldeles blankslickad när han var färdig. Till saken hör att han just nu matvägrar på grund av starka nedärvda drifter. När det finns löptikar i byn blir maten oviktig för honom.
Kanske visste hunden att gädda räknas som en riktig delikatess på sina håll, bland annat i Frankrike. Och på TV ser vi samma kväll hur spelmannen Kalle Moreus lagar fläskfisk (gäddfärs och fläskfärs blandat) och påstår att det är det godaste han ätit. 
Är det någon av er som har testat just den kombinationen - eller har ett recept på någon annan läcker gäddrätt? Jag gissar att det kommer att fastna en och annan gädda i näten även framöver.

Fina fisken

Kategori: Allmänt


(happy fisherman)
Herrarna satte ut några nät utanför Jävre i afton. På väg in i hamnen efter ca 45 min kollade de ett av näten. Och tro det eller ej - då satt denna fina fisk fast i garnet. En lovande årsdebut för fisketeamet.