osorterat

Hemåt igen

Kategori: Allmänt

 
Det duggregnade hela förmiddan i dag så jag städade stugan, packade mina grejer och bar ut dem i husbilen. Då ringde telefonen, en nära bekant hade just anlänt till sin husvagn i Adolfström.
Jag var mentalt redan på väg så vi beslöt att ses en annan gång. Nu ångrar jag det och är rädd att jag var oartig. Jag får nog be om ursäkt när vi ses. 
Dagarna i stugan har gett mig både upplevelser och kondition. Jag är nöjd med mitt "tränings-läger", det har varit väldigt bra för både kropp och själ.
Nu ska dottern och hennes familj bo där över helgen och koppla av från alla måsten därhemma. Jag flyttar in hos vovven och hoppas han ger mig ledigt på lördagskväll.
Då är jag nämligen bjuden på en spännande träff med massor av kvinnor i olika åldrar.
  

Mys och uteliv

Kategori: Allmänt

 
Vid lunchtid övergick det mulna vädret till ett något soligare. Då var det dags att slå av ljudboken och ge mig ut på ännu en promenad. Den här gången österut mot Gautosjö. Dit tar det en dryg halvtimme.
 
 
Med min livliga fantasi tyckte jag att luckan i molnen liknade en stor blå fågel, kanske en fjällvråk, som kom flygande över Mittisjön. Till och med fläckarna under vingarna fanns där.
 
Gautosjö har tre bofasta hushåll och även här är det fiske, jakt och det rörliga friluftslivet som är viktigt för bybornas ekonomi. Men inte en människa syntes till och bara några få husvagnar fanns på parkeringen. Kanske hyrde folk stugor och var ute i vildmarken idag.
När jag kom tillbaka funderade jag ett tag på att göra upp en eld och grilla korv. Det hör liksom till utelivet i fjällvärlden. Men jag blev för lat och gjorde korvmackor istället. Det var inte helt fel det heller.
 

Mittibyn

Kategori: Allmänt

Även om det inte är någon som flyttar till Adolfström och blir året-om-boende så byggs här en massa hus. Inte bara i byn utan även i ett helt nytt område, nära vårt eget. Det har fått namnet Mittibyn och där växer stugorna upp som svampar ur den steniga marken. Efterfrågan på tomter verkar vara stor.
 
När vi först hörde talas om att det skulle säljas stugtomter här var vi nog väldigt skeptiska. Men nu finns här grovbrutna vägar, elektricitet och antagligen även vatten. Sophämtning, ja t om en postlåda såg jag.
 
De flesta nybyggare bor i husvagn eller sätter upp en mindre gäststuga till att börja med. Pendelavståndet kan ju röra sig om många mil.
 
Vad är det då som lockar så många hit upp. Ja, det är i alla fall inte jetsetliv eller slalombackar. Snarare friluftsliv med jakt och fiske, skoterkörning och den relativt opåverkade naturen. Dessutom bjuder ju Laisdalen på oerhört vackra vyer.