osorterat

Trevlig Advent

Kategori: Allmänt

Nu är det färdigpyntat inför Advent, byns stora gran lyser därute och svajar lite i blåsten, och vi har varit inbjudna på årets första glögg.
Maken har gått för att bada bastu med "gubbarna". När han kommer tillbaka ser jag På spåret, men då ska vi också ta oss en bastuöl och en bruschetta.
 
Blanda Bregott med pressad vitlök. Bred på franskbrödskivorna, strö över lite örtsalt och rosta dem knapriga i ugnen, 250 grader ca 5 minuter. Tärna tomaterna, skala och finhacka löken. Plocka bladen från basilikan. Blanda tomat, lök, olivolja och vinäger. Salta och peppra. Vid servering blandas basilikan ner i tomatsalladen.
Kan också serveras med parmaskinka och mozzarella som läggs antingen på brödet eller bredvid på tallriken.
 
 
Ha en trevlig början på helgen du också :-)

Klappjakt

Kategori: Allmänt

Jag liftade med dotter och hennes baby till stan idag. Behövde ett snack med banken angående mitt kreditkort. 
Under USA-resan handlade jag oftast med detta kreditkort istället för Visa. Eftersom det inte finns några pengar på kreditkortet har eventuella banditer ingen nytta av det, eller rättare sagt jag kan bestrida om inköpsnotorna inte stämmer.
Jag trodde det blivit nåt fel då jag inte fått några som helst fakturor. Det är ju snart en månad sen vi kom hem.
Kanske jag hade så tur att man hade slarvat bort mina inköp nånstans på väg över det stora landet i väster? Men nej, det visade sig att kortet ger hela 50 dagars kredit, så räkningarna lär nog dyka upp lagom till jul :-)
Bra att få det uppklarat. Sen fick jag veta att mitt äldsta barnbarn (t v på bilden) också har haft samma funderingar efter sin utlandsresa.
 
Mitt i jakten på lämpliga julklappar möttes vi och tog ett gemensamt fika på stan. Jättetrevligt. Och Melkers julklapp hittade vi direkt. Fast jag undrar om han inte borde få några plastlock istället. Med ett sånt roade han sig både länge och väl på fiket. 

Redan helg?

Kategori: Allmänt

För mig känns det som om helgen redan börjat. Gårdagens genomstädning av lägenheten och sedan gäster på kvällen fick mig att tänka fredag. 
Mina bröder är med i ett middagsällskap som på skämt kallar sig Fettgänget. De äter (fettsnål?) middag ihop då och då.
Vi tillhör också en grupp som äter lunch eller middag tillsammans ibland utan några speciella teman. I går blev det ugnsrostade grönsaker, renstek med god sås och potatismos hemma hos oss. 
Jag hittade ett recept på ugnsrostade grön- och rotsaker där man bl a skulle krydda med en aning råsocker. Riktigt gott blev det.
Blåbärsglassen vi hade till efterrätt är också en höjdare. Kolla om du hittar den i din butik. Tvåliters gammeldags vaniljglass med blåbärssorbet från Triumf. Vi åt den med blåbär och lite vispad grädde till. Smakade sommar.
 
 
I dag är maken med och sätter upp den traditionella stora julgranen mitt i byn. Det känns en aning olustigt efter gårdagens olycka i grannbyn. Där omkom en äldre man under samma arbete. Granen välte och drog med sig traktorn. Mannen som befann sig uppe i traktorskopan ramlade ur och skadade sig så allvarligt att han avled på väg in till sjukhuset.
Tack och lov gick det bra att få upp vår gran. Den är nu klar att tändas på fredag. Den riktiga fredan alltså.