osorterat

Gemenskap

Kategori: Allmänt

Januari månad avslutades med ett rejält snöoväder och en middag på restaurang Remidjen i stan. Vi sex kvarvarande syskon med respektive make/maka har gjort det till en vana att då och då stråla samman för att umgås och äta gott.
Den här gången blev det oxfilé black and white, respektive röding, med glass och hjortron till dessert. Rikligt, vällagat och med beröm godkänt tyckte de flesta av oss. Maten är viktig, men ändå är det väl allra mest för att bibehålla gemenskapen som vi ses.
När det visade sig att kyparen kom från Bulgarien blev det prat om de ställen som några av oss besökt, bland annat huvudstaden Sofia, som han tyckte var fulast i världen byggd i sovjetisk stil, och Rilaklostret som han berömde desto mer och visste mycket om. Jag tror syster C också fick tips på andra platser i Bulgarien som kan vara väl värda ett besök.
Det blev en mycket trevlig kväll och att två ungdomar spelade soft musik i bakgrunden var ett extra plus som hjälpte till att höja mysfaktorn.  
 
 

Upphör

Kategori: Allmänt

Tidningen Foto ska läggas ner, det skriver DN Kultur. Vår dotters svärfar är en av dem som berörs och jag själv kommer verkligen att sakna den innehållsrika och intressanta tidskriften.

Själva  beskedet om nedläggningen kom i sig som en blixt från klar himmel, men  att det varit en pressad situation kände både jag och redaktionen till, berättar tidningens chefredaktör Fredrik Helmertz.

- Fotografi som  ämne är något vi nu släpper medan vi satsar mer på mode, inredning, mat  och underhållning. Ämnen där vi redan är starka på marknaden. Det krävs  stora satsningar för att lyckas och då måste man tyvärr ibland välja, säger Stina Abenius, publicistisk direktör på förlaget Aller Media.

Tidningen har funnits sedan 1939 och räknas som en institution i tidsskriftsbranschen. Flera av Sveriges största och mest namnkunniga fotografer, som Lennart Nilsson, Christer Strömholm och Anders Petersen, har medverkat och publicerats i tidningen genom åren. Men nu läggs verksamheten ner med omedelbar verkan och det sista numret publiceras i mars.

 

Fredagsmys

Kategori: Allmänt

Egenhändigt tillverkad sushi: risbollar med lax och avokado. Lättfixat och gott.