osorterat

Knepiga frågor

Kategori: Allmänt

Har du råkat ut för spöken, häxor eller annat oknytt idag? Vi har klarat oss än så länge, men vi har inte varit hemma under dagen så även om det läskigaste spöke har ringt på dörren har det inte gett någon utdelning.
Maken har gjort fint på sin familjs grav i Norrfjärden medan jag har varit på ett ovanligt möte. Deltagarna gnuggades nämligen i frågesport. Vi skulle svara på allt möjligt i geografi, politik, filmkunskap, musik, djur och natur, fysik och jag vet inte vad.
 
En av frågorna var vem som var motspelare till Vivien Leigh i filmen "Dimmornas bro". Jag såg honom framför mig och visste att han hette Robert Nånting, men efternamnet var som bortblåst. Det visade sig vara Robert Taylor.
 
Allt handlar om introduktion för en veteranvetartävling som går av stapeln varje år. Man kan säga att det är pensionärernas motsvarighet till Vi i femman.
Jag och vår ordförande jobbade tillsammans och klarade väl mer än hälften av de knepiga frågorna, men vissa fakta man en gång kunde ligger väldigt långt inne i hjärnbarken vid det här laget. Kul var det ändå.
Nu gäller det att dressa om för en avkopplande trivselkväll i Byagården. Undrar just om någon kommer i ett gammalt lakan eller utklädd till spindel.
 
Skulle inte tro det, vi hör inte till den generation som anammat den nya traditionen med Halloween.  
 

Vilken fotograf

Kategori: Allmänt

Boken jag vann i tävlingen som tidningen FOTO har kommit. Och vilken bok sen! Jag älskar fotografen Jan Töves bilder. Motiven är ibland rätt alldagliga, men vilken känsla han lyckas förmedla.
 
Bilderna har fått mig att se på naturen på ett mer vaket sätt. De får mig att undra hur jag själv skulle fota samma motiv.
 
En av mina favoriter Jag tycker Töve har lyckats "måla" med kameran - om du förstår vad jag menar. Det här kunde lika gärna vara en tavla av den spanske konstnären Joan Miro.
 
Tack Urban Åkerström och FOTO:s redaktion för valet av bok, det var klockrent.
 
 

Flerfaldigt höstlovsfika

Kategori: Allmänt

Jag liftade med dottern in till stan i dag. Både hon och jag hade lite ärenden att uträtta så det passade bra. Eftersom barnen har höstlov fixade vi också ett par guldkanter på rundan.
 
  
Ett var det nya kaféet Trend på Backeområdet. Större och läckrare än jag trott och med gott fikabröd. Stället fick tummen upp av både Eric, mig och Smilla.
Sen blev det besök på ABF och på CMiT för att fixa underskrifter på en närvarolista för att förhoppningsvis få en bidrag till en avslutad kurs.
Efteråt hämtade vi upp en del klädesplagg hos syrran på Mossen och där blev vi förstås kvar en stund då det bjöds på kaffe och äppelkaka.
Barnbarnen mina är mycket förtjusta i syrran som de kallar för sin extramormor. Det finns förstås en del likheter, men det är väl inte bara utseendet de går efter (hoppas jag) 
 
Foto: MA