osorterat

Förberedelser pågår

Kategori: Allmänt


För att få komma in i USA behöver man fylla i en speciell ansökan. Tidigare gjorde man det samma dag som man skulle iväg och innanför den aktuella gaten på Arlanda.
Numera görs det i förväg på Internet. Det har "bantats" en del upptäckte vi, tidigare skulle man svara på frågor om man var homosexuell, hade kontakter med terrorister och jag vet inte vad.
Numera räcker det med att t ex svara på om man är spion, har någon smittsam sjukdom, är psykiskt stört eller använder droger. Vi kunde med gott samvete svara nej på sådana frågor och efter en del om och men med betalningen är vi nu preliminärt godkända för inresa till Förenta Staterna.

                                 
Så var det influensavaccinet. Vi brukar inte ta den i vanliga fall, men husläkaren tyckte vi skulle ta sprutan för säkerhets skull eftersom Lily har haft nedsatt immunförsvar.
Sagt och gjort, så nu kan vi alltså pricka av två saker på vår lista. Eller checka av som det visst heter numera.  

Gott och värmande

Kategori: Allmänt


Soppa på renkött, rotsaker och potatis. Bra mat så här i vintertider.

Nattfrämmande

Kategori: Allmänt


Nu har vi haft nattfrämmande första gången. Erics föräldrar behövde sova ut och få några timmars kvalitetstid tillsammans. De tyckte också det skulle vara bra om Eric fick prova vakna utan föräldrar i närheten och nån annanstans är hemma i sin egen säng.
Hans pappa såg till att sänggåendet följde de invanda rutinerna och den lille busungen somnade snällt. Hans små snarkningar var jättegulliga. De blir säkert bullrigare och mer irriterande om några år.
Vid tretiden började han hosta och ville komma över till oss. Där somnade han om och när han sen vaknade av gryningsljuset strax före sju satte han sig upp, såg sig omkring och sa förundrat: oj oj

 
Morgonvälling i sängen blev en riktig mysstund. Efter frukostfikat hade vi planerat att gå ut och leka i snön, men 20 minusgrader kändes avskräckande. Kanske det blir bättre under dagen så vi kan ta en tur med pulkan eller sparken.