osorterat

Mammafirande dag 2

Kategori: Allmänt

Äldste sonen med fru dök upp med blommor efter lunch. Det fanns ingen tårta kvar så de fick en rabarber/hallonpaj istället. Jag tror att de gillade den. Och vi gillade besöket.
 
Ungdomarna från Änge hade plockat kabbelekor, blommor som jag sen barnsben tycker hör ihop med Mors Dag. Och förutom klargula kabbelekor har jag då fått rosor i både rosa och rött och själv hämtat nyutslagen doftande hägg. Känns lyxigt värre.
 
Maken fick tillfälle att rådgöra med Martin om DVD-spelare och byta tips med Micke om bra ställplatser. Både en kartbok i papper och en app i den smarta telefonen kom till användning i det senare fallet. Spelaren fanns visst i Teknikmagasinets katalog ;-)
En promenad i solskenet och en grekisk middag kommer att bli en perfekt avslutning på min morsdag.
 

Mammafirande dag 1

Kategori: Allmänt

 
I år firar vi Mors Dag hela helgen. Lördag åkte vi till Norrfjärden respektive Öjebyn för att besöka våra föräldrar gravar. Då passade vi också på att skaffa en "köpestårta" på Hanséns i Öjebyn. En riktigt läckerbit.
Det fina vädret inspirerade oss till att ordna ett tidigt morsdagsfirande tillsammans med de yngsta. Resten av familjen var för tillfället bortresta eller har emigrerat.
  
Min sondotter Therese, jag själv och min dotter Monica, tre stolta mammor på plats hos Monica och Martin. Blått verkar vara inne i år.
 
Här kunde barnen kunde leka fritt på de stora gräsytorna, mata höns och gräva efter mask. Blivande bönder kanske? 
 
medan mammorna kollade så ingen försökte smaka på maskarna.
 
varmkorv var det däremot helt okey att sätta i sig, barnbarnsbarnet Melker och barnbarnet Eric gillar både korv, saft och tårta. Men Melker tyckte det var lite underligt att vi hade tårta fastän ingen fyllde år. Inte lätt för en liten parvel att förstå allt de vuxna hittar på.  
 

Konstiga fåglar

Kategori: Allmänt

Svärsonens halvvuxna kycklingar är äventyrliga av sig. När jag tittade till hönsen i går kväll såg jag mystiska fåglar både i en stor björk och uppe på det manshöga staketet.
De som satt i björken hade jag nog trott vara skogsfåglar om inte närheten till hönsburen gett mig andra associationer. De såg i alla fall ut att trivas där de satt så de fick vara kvar.
I morse fick vi driva in dem i buren igen eftersom en stor katt satt i närheten och slickade sig om munnen.