osorterat

Magsjuka

Kategori: Allmänt

Häromdagen följde vi med till doktorn där barnen skulle få influensasprutor och annat vaccin. Danika skulle också gå genom en sjuårskontroll. Familjen är extra försiktig när det gäller smitta pga Lilys fortfarande känsliga immunförsvar. 
Men det är annat som bekymrar oss just nu. Alla utom Sammy har blivit smittade av mag-sjuka. Som tur är har jag och maken klarat oss enbart med illamående och vi hoppas verkligen att det inte blir värre.
Det ser ju ut som om vi kan åka hem i morgon eftersom varken resebyrån eller SAS har hört av sig. Kanske blir det berg och dalbana kring Chicago på grund av vindarna. Då kan det vara bra att inte ha en alltför aktiv och pågående maginfluensa.

Svårt att åka

Kategori: Allmänt

Lily har klätt ut sig till farmor och sötare sån får man nog söka efter.
 
Det kommer att bli svårt att skiljas från henne och resten av familjen här i Ladera. Vi har ju fått möjlighet att lära känna dem alla lite mer och vi vet inte när vi kan ses nästa gång.
Förhoppningsvis kan de komma till Sverige så småningom, och eftersom den här resan har gått så bra (peppar, peppar) kanske vi kan åka över fler gånger.
 
Om vi nu kommer oss iväg härifrån som planerat vill säga. Ovädret har rört sig bort mot Chigago och flygplatsen där har hållit stängt i fyra timmar på grund av de kraftiga vindarna. (20-30 mph)
Vi får inte så mycket information om det eftersom nyhetssändningarna koncentrerar sig på den katastof orkanen har orsakat vid östkusten.
På nyheterna kallades den i går "The perfect storm". För mig betyder ordet perfekt oftast något positivt, men här menas det tydligen att allt samarbetar så att den blir riktigt farlig.
 
 
 

Dyrt

Kategori: Allmänt

Vi har börjat packa, men än så länge ser det ut att vara rätt barnsligt innehåll i min resväska. Meningen var att vi skulle köpa en till och ta med sånt som sonens familj ville skicka med.
När vi kollade med SAS kostade ett extra bagage 450 kr (man får bara ha en väska utöver handbagaget). Överkomligt om vi får med allt, tyckte vi.
Men vi åker från LA till Chicago med SAS samarbetspartner United Airlines. Som tur var upptäckte vi i tid att United tar 100 dollar för den tjänsten. (ca 700 kr)
Det blir alltså billigare att skicka med posten, även om det också är dyrt. Så åk gärna med tom väska om du ska till USA, här finns mycket att fylla den med ;-)