osorterat

Sommar på gång

Kategori: AllmäntNu har vi landat vid kusten. Här är fordonen av ett annat slag än dem vi vant oss att se. Husbilar i massor, inga båtar än men båtbryggorna är sjösatta, och vid MD:s restaurang hade tydligen ett gäng motorcyklister gjort matstopp. Sommaren har helt klart hunnit längre här än i fjällvärlden.

Valborgs

Kategori: Allmänt


Efter en skön sovmorgon städade vi stugan och lastade bil och släp. Men hemfärden blev en aning fördröjd. När vi skulle starta bilen var den helt död. Hur det gått till är en gåta, den här typen av bil ska t ex släcka lampor efter ett par minuter. Som tur var fanns älste sonen kvar och kunde fixa startkablar.
Lite roligare var det att konstatera att det nog blir ett bra år för skogsfågel. Vi såg nämligen tio orrhönor enbart längs vägen ner till Laisvall. Det har jag aldrig varit med om förut!  

Hem och hem

Kategori: Allmänt

Förkylningen vill inte ge med sig och jag tycker att vi seniorer mest sitter och kurar i stugan. Att invänta majbrasa och allsång uppe i Adolfström känns inte så nödvändigt. Bättre då att i lugn och ro packa och dra iväg hemåt. Brasorna kan vi ju kolla i ögonvrån de trettio milen mellan Mittisjön och hem.
Fast var är egentligen vårt eget hem? Just nu är det kanske i husbilen ;-) Vi lämnar fjällstugan och nere vid kusten kommer det att vara lite svävande ett tag. Flytten är ju i praktiken redan påbörjad och resten ska göras klart under maj månad.
Skönt att det är just dottern med familj som ska flytta in i huset, och vi i deras lägenhet. Vi har pratat om att vi kan flytta kök och sovrum i första hand. Sen packa upp det i lugn och ro, få loss flyttkartonger och efter det fortsätta med övriga utrymmen i huset. Men garage, loge och härbre tar vi i ett senare skede.
Visst låter det klokt - och fullt genomförbart? Tror aldrig vi skulle ha orkat tömma allt med en gång, vilket vi ju givetvis hade blivit tvingade till om någon utomstående köpt huset.