osorterat

Vad är detta?

Kategori: Allmänt


Ingen vi har pratat med kan säga vad det här är. Kan du hjälpa oss? Det är något sorts redskap av metall, vasst på båda sidor, och med handtag av trä. Storleken framgår av tändsticksasken. Vad kan det ha använts till?

Sista november

Kategori: Allmänt


Avslutning på seniorgympan för den här terminen. Jag och Inger får blommor av våra pigga damer och herrar. Vi trodde väl aldrig att det skulle bli sån uppslutning, och att närvaro-procenten skulle bli så hög, när vi bestämde oss för att prova på. Nu känner vi oss stolta över både dem och oss.
Och barnet inom oss lever tydligen fortfarande. Mitt i passet upptäcker någon att det snöar ute och vi blir lite extra uppspelta. Jag kan tänka mig att Pomel Ramels visa "Titta det snöar...." surrar i skallen på många av oss, trots att vi ska koncentrera oss på rörelserna. Tyvärr övergår nederbörden till regn vid lunchtid och det vita täcket smälter sakta bort.  

Skyltsöndag

Kategori: Allmänt(Foto:Roland S Lundström)
När jag växte upp var skyltsöndagen en jättestor begivenhet. Alla affärer i byn hade pyntat, både i sina skyltfönster och inne i affären. Men fram till klockan tre (tycks jag minnas) var allt gömt bakom stora sjok av brunt papper.
När tiden var inne gick både ung och gammal ut för att titta på grannlåten. Eller gick och gick, många tog förstås sparken eftersom det alltid var kallt och mycket snö :-)
Veckan därpå hade affärerna dekorerade julbord med leksaker och annat som kunde tänkas höra till julfirandet. På väg från skolan gick vi barn alltid en runda för att se på de frestande utbudet.
När våra två äldsta växte upp visade man rörlig barnfilm på Åhléns fasad under skyltsöndan. Det var stort och märkvärdigt tyckte man då.
Idag har det varit julskyltat i affärerna sedan länge, nu säljer tomtar leksaker på gatan, och det är betydligt mer jippo kring en skyltsöndag. Men vad jag kan utläsa från lokaltidningen verkar det locka mycket folk.
För vår egen del blev det mysdag med middag i ett nyfixat kök, besök av våra barn som bor i närheten, och fortsatt sorterande av prylar.
Adventsljusstakarna lyser stämningsfullt och från CD-spelaren hörs vackra julsånger. Det räcker gott för oss numera.