osorterat

Kukkolaforsen

Kategori: Allmänt

En stor del av gränsen mellan Sverige och Finland utgörs av Torne älv. En mil väster om Haparanda ligger den 3,5 km långa Kukkolaforsen, ett populärt turistmål. Här finns stugor att hyra, campingplatser, olika typer av bastu, bageri och fiskrökeri mm.  
 
Sommartid håvar man sik ur älven, och sikfesten vid Kukkolaforsen har anor från medeltiden. Det är då älvsiken börjar sin vandring från havet upp efter Torne älven.
 
Vid Kukkolaforsen har man en lång bastutradition med rötter i den finska bastukulturen. Samarbetet med Svenska Bastuakademien gör att man kan erbjuda en mängd olika bastutyper i närheten av den vackra forsen. Från gammal traditionell rökbastu till indiansk svetthydda.
 

Bloggproblem

Kategori: Allmänt

Jag har tyvärr inte kunnat blogga från min telefon eller IPad de senaste dagarna. Något hakade upp sig med lösenordet under resan.
Jag ska kontakta Blogg.se för att få det fixat, men allra först ska jag uppdatera er. Jag jobbar nu med bilderna så ha lite tålamod.
 
 

Husbilar

Kategori: Allmänt


Trots de grå molnen blev det inget regn. I dag skiner solen från en klarblå himmel igen.
I går gjorde jag en snabbkoll på campingen i Kalix gällande husbilar alternativt husvagnar. Tror det var minst 75-80 procent husbilar, de flesta från Norge. 
Jag tror att barnfamiljer väljer husvagn för utrymmets skull medan vi äldre väljer husbil för att det är enklare. Bara att plocka fram stol och bord plus kaffetermosen sedan man parkerat.

PS 
Sedan 2003 har antalet husvagnar ökat med 9 procent, medan antalet husbilar ökat med 144 procent.
Källa HRF