osorterat

Fettisdag

Kategori: Allmänt

I dag är det Fettisdag. När jag var barn hade vi ledigt från skolan den här dagen, vi åkte på utflykt med nytjärade och brättade skidor och med bullar, choklad och knäck i i ryggsäcken. 

Vi beundrade ungdomarna som tolkade på skidor efter en bil i full fart och det arrangerades pjäxdanser för dem på kvällen. "Alla" åt vi semlor, bruna bönor och stekt fläsk den dagen.

Numera firar man inte på samma sätt. Eller egentligen inte alls. Det är nog bara semlan som är kvar. Och den ser inte alltid ut som förr utan finns att köpa i helt nya varianter. 

Men jag ville gärna visa barnen en del av ett gammaldags fettisdagsfirande så det blev skidåkning och lek utomhus i ett par timmar och vi passade också på att grilla korv utomhus.

Vädret var inte det bästa, envist snöblandat regn, men det var inget barnen brydde sig om. De frös inte och hade kul ändå.

Knaperstekt fläsk och bruna bönor gillade nog vi vuxna mer än barnen. De ville hellre ha potatis och bara några magra bitar. Lite känsla av fettisdag fick vi nog alla ändå. Tack vare internet

Kategori: Allmänt

Mina barnbarn i USA, Sammy och Lily, fyller åtta år idag. Två charmiga och intensiva små människor som jag saknar extra mycket idag. 

Men tack vare tekniken kunde jag få se filmer som visade när de öppnade paketen som jag fixade innan jag åkte därifrån.

Tyvärr kan jag inte visa filmerna på bloggen, men en av dem finns på Facebook.

Sköna söndag

Kategori: Allmänt