osorterat

Livets goda

Kategori: Allmänt

Efter en 30-milafärd i aprilväder; dvs snöbyar, hagelskurar, strålande sol och ett och annat regnstänk, är vi nu framme i fjällstugan.
En god middag med färskpotatis, ugnsstekt lax, romsås och grönsallad hälsar oss välkomna. Det är dottern med familj som tar emot oss med öppna famnen.
Kvällen avslutas med kladdkaka, kaffe och en liten avec på 12-årig rom från Venezuela. Livet är rätt skönt just nu.
 

Skogskojan

Kategori: Allmänt

     
Vid en porlande bäck, mitt inne i skogen, ligger en liten rastkoja. När föret är bra kan man ta sig dit med skoter, njuta en stund av naturen och dricka en kopp kaffe, inomhus om det blåser kallt.
Sommar och höst blir det en promenad på nån kilometer i skogsterräng, över myrmark, genom stenskravel, mossa, ris och förbi en massa träd. Det kräver lite kondition av besökaren.
Men visst duger den som rastplats ;-) Även om dottern och jag har hotat med att sätta upp rosa spetsgardiner, alternativt måla en chockrosa fondvägg.
Vi har nog ingen talan där. Kojan är karlarnas. Jag tror att de gardinerna snabbt skulle hamna i kaminen och eventuella färgburkar försvinna spårlöst.
 

Nu flyttar vi

Kategori: Allmänt

Vid kusten har vi snart barmark och vi ser allt fler flyttfåglar. Det vita vid den svarta pilen t v är svanar, kanske sångsvanar som är på väg för att häcka i fjällsjöarna.
I fjällen ligger snön dock fortfarande meterdjup. Inte så bra för fåglarna, men vi gillar det. Just nu förbereder vi oss för att bo i däruppe under några veckor framöver. Vi flyttar helt enkelt upp till snön och den härliga vårvintern ett tag.
 
En del mat förbereder vi, typ palt och fläskpannkaka. Kanske inte det nyttigaste att äta, men gott och perfekt att steka på en murrikka när man är ute på skotertur. Andra dagar blir det wok eller suovas så det jämnar nog ut sig.
När vi behöver fylla på skafferi och kyl kör vi ner till Arjeplog och provianterar. Där finns det otroligt välsorterade affärer och annan service. Det har vi biltestarna att tacka för. Och norrmännen förstås. De kommer i mängder över gränsen för att handla billigt i Sverige.