osorterat

Gör någon glad

Kategori: Allmänt

 
Åh, vad jag önskar att jag hade haft en ros med mig på hundpromenaden idag.
Vi mötte en bekant efter vägen och hennes fina komplimang värmde i hjärtat och gjorde mig nästan gråtfärdig av lycka. Nu fick hon nöja sig med en kram och att jag blev väldigt glad. 
Tänk om vi alla lite oftare kunde säga snälla saker till våra medmänniskor, ge varandra beröm och uppmuntran.
Jag är nog inte så bra på det själv. Tar alldeles för ofta för givet att personen ifråga förstår att jag uppskattar henne/honom.
Kan vi inte komma överens om att göra minst en person glad varje dag? Ge positiva kommentarer. Men det ska komma från hjärtat, inte bara vara en ytlig fras. Det kan betyda mycket mer än du tror.     

Julmåsten

Kategori: Allmänt


Det finns många "måsten" när det gäller vad som ska finnas på julbordet. Hos oss måste det absolut finnas sillsallad. Givetvis också vörtlimpa, gravlax, skinka och köttbullar. Men resten kan nog variera en hel del.
Och hur är det då när det gäller fikabröd? Visst är det gott med något hembakat till kaffet, men några sju sorter hittar man inte på vårt kaffebord. 
Det är klart att rullrån, hembakta pepparkakor, klenäter och anisbröd skulle smaka bra, så som det var på svärmors tid. Men det blir nog bara några få och enkla sorter hos oss i år.     
Idag kokade två av byns duktiga bagerskor anisbröd i bagarstugan medan vi gympade i rummet intill. Gissa om det doftade jul i hela stugan. 
Jag blev nästan sugen på att prova på att göra en egen liten laddning. Bara minnet av hur jag en gång för länge sedan brände mig ordentligt gör att jag tvekar. Och vi klarar oss faktiskt utan anisbröd - eller pitepojkar - som de ibland kallas här i bygden. Julstämningen hänger inte på dom.
Hur är det i din familj? Har ni maträtter eller fikabröd som måste finnas med för att julen ska kännas rätt?  

Äntligen!

Kategori: Allmänt