osorterat

Mer energi

Kategori: Allmänt

(null)
"Do you have more erergy now farmor",  frågade Lilly när vi gick till skolan i morse. Och hon hade rätt.
Jag fick en rejäl förkylning efter flygresan och den har envisas med att sitta i trots hostmedicin. Men för ett par dagar sen bytte vi till en annan typ av dundermedicin. Ett dubbelverkande jättepiller som måste sväljas helt. 
Jag har varit inne på att det kunde vara lunginflammation jag drabbats av för det rosslade så obehagligt i bröstet, och jag hade verkligen noll energi. Men som alltid hade jag ingen feber och tvekade därför inför ett läkarbesök. Folk i min generation går inte till doktorn i onödan !
Nu känner jag att det börjat lossna och att orken är väg tillbaka. Skönt, jag har inte "tid att offra" fler veckor på att vara i dålig form, jag vill känna att det är kul och lustfyllt att få ta del av värdfamiljens vardag.
(null)
Att få följa med på en beställning av ett stor födelsedagstårta kan vara sånt som är kul. Jisses så många olika alternativ och beslut att ta. Tvillingarna fyller år i slutet av månaden och ska ha sitt kalas på ett Lekland i närheten. Med nära femtio ungar lär det bli intensiva timmar. 

Trafikvakter

Kategori: Allmänt

(null)
Molnigt och bara 28 plusgrader gör det lättare att vistas ute i dag.
Klockan åtta på morgonen är det skönt och en lämplig uppstart av dagen att följa tvillingarna till skolan. 
Många barn får skjuts med bil så köerna utanför skolan är långa. Det har man fixat med trafikvakter som dirigerar och övervakar trafiken så att allt fungerar.
(null)
En av dem har blivit min "kompis" så vi byter några ord när vi har tid. Bilden är alltså tagen i dag. Hon undrade hur mycket kläder folk i Sverige behövde ta på sig när det nu är vinter.
Själv är hon från Peru och tydligen van med ännu varmare väder än det vi har här just nu.

Go’fika

Kategori: Allmänt

(null)
Vi fyra systrar brukar försöka träffas på Ekbergs konditori i Piteå för att fira våra respektive födelsedagar. Nu är det dags för kalas igen och jag kan tyvärr inte vara där. Men jag är med mentalt och hoppas att de verkligen unnar sig något riktigt smaskigt. 
I Kalifornien är det alldeles för varmt för den här typen av bakverk. Frozen youghurt är mer lämpligt i 32 graders värme.