osorterat

Inomhusväder

Kategori: Allmänt

Foto: Robert Lundberg PT
Regnrekordet för juni är nog redan slaget med bred marginal men fylls ändå på med ännu mer nederbörd idag.
Jag tycker synd om de tjejer och killar som kommit långväga ifrån för att spela fotboll i Piteå Summer Games och ha kul här uppe "vid polcirkeln". Våra +12 grader måste kännas som vintertemperatur för t ex mexikanarna.
Föräldrar, ledare och andra supporters gör det bra som ställer upp, hjälper till och uppmuntrar kanske lite extra en sån här dag.
Själva håller vi oss nog inomhus, ser friidrott på TV eller hyr en film. Kanske blir det också något extra gott att äta till. 

Skogsmulle och bilfantast

Kategori: Allmänt

Hurra, mormor har gjort plättar!
 
På med jacka, stövlar och nya ryggsäcken. Födelsedagsbarnet vill ut i skogen med en gång.
 
 
Men ett paket från kusinerna i USA är också spännande. För att inte tala om en kul lektunnel och Legobilar med tankstation. 
Och ännu mer presenter kom det från familjerna i Skåne senare på dagen. Inte så konstigt att barnet med eftertryck svarade: Aaa, på frågan om han haft en fin födelsedag.   
 

Nyttigheter

Kategori: Allmänt

En ung man i den närmaste bekanstskapskretsen fyller år idag. Eftersom han är intresserad av uteliv i skog och mark ska han få en handsydd ryggsäck av läder, och utflyktsmat bestående av småplättar, ett äpple, en flaska Pucko och en flaska vatten.  
Matlagning och bakning gillar han också, så ett tufft och tåligt förkläde kan komma till nytta när han ska jobba ihop med hovmästarinnan i familjen. 
Det är ingen risk att han får veta om presenterna genom bloggen, han är analfabet - kan varken läsa eller skriva. Han fyller bara två!