osorterat

Flitens lampa och lite annat

Kategori: Allmänt

Lunchmöte i dag med min kollega Berit och vår arbetsgivare Stefan B från ABF. Vi fick bland annat erbjudande om att åka på en endagskonferens i Stockholm om flyktingfrågor. För mig kändes det som att det förpliktade till ytterligare engagemang, även om det mest var en känsla. Behöver kanske inte alls vara så. Berit tackade däremot ja så hon får väl dela med sig av sina erfarenheter när hon kommer tillbaka.
 
Här hemma lyser flitens lampa på kvällarna. Barnen gör sina hemuppgifter, Magnus har gått igenom sin skivsamling på nära 200 vinylskivor och bestämt vilka han tänker ta med sig till staterna. De övriga ska vi försöka sälja på Tradera eller något annat internetforum.
I morgon ska Gennie få uppleva hur den svenska sjukvården fungerar. Hennes eksem har blivit ordentligt inflammerat så en doktor ska titta på det. Blir intressant att se vad en sån rådgivning kan kosta "på riktigt". Säkerligen mer än de 200 kr vi betalar för ett läkarbesök.
 
 

The Swedish fish

Kategori: Allmänt

I förmiddags blev det simträning i Skellefteå för Danika. Hon tävlingssimmar hemma i Los Angeles och sverigevistelsen har för hennes del inneburit ett långt avbrott i träningen.
De övriga i gruppen var något äldre men Danika gjorde bra ifrån sig. I två timmar höll hon igång med olika simsätt och fick bra gensvar från tränaren. Inte för inte har hon fått smeknamnet "The Swedish fish" i den egna föreningen.
Troligen åker hon och hennes pappa tillbaka till Eddahallen och tränar även i morgon.
 
Efteråt smakade det bra med lunch på Bryggan CC där Monica jobbar. Lite shopping på stan hann vi också med innan det blev dags att åka hem för en gemensam middag hos dottern och hennes familj. Dit kom också äldste sonen och stannade en stund. Det är intensiva dagar under den här perioden måste jag erkänna, men samtidigt är det väldigt roligt att hinna umgås med dem alla.
 
 

Fint ljusspel från vindkraftsparken

Kategori: Allmänt

På väg in mot Arvidsjaur, etapp två av tre snart avklarad. Martin kör före oss med skotrar på släpet och vi har blivit förvarnade om att polisen har fartkontrollanter ute.
 
Det blev sent innan vi var hemma. Men en klar stjärnhimmel, ovanligt vacker ser jag att fotografen Mikael Krona har beskrivit den, ett litet grönt norrsken och ett imponerande "ljusspel" från vindkraftsparken gjorde resan mer intressant än vanligt.
Och visst är det skönt att komma hem till mer utrymme och fler bekvämligheter. WC inte minst, men också att man kan dricka kranvattnet. I stugan tas vattnet direkt från berggrunden och är svagt brunfärgat med en speciell doft (eller odör) 
Det är fullt drickbart enligt de analyser som gjorts, ja till och med så nyttigt att det kan förebygga alzheimers sägs det. Vi föredrar ändå att dricka det vatten vi hämtar direkt ur sjön.
 
I morse gav Danika  sin pappa massage. Att arbeta med datorer ger inte många muskler, särskilt inte såna man behöver för att hantera tunga skotrar.
Idag lär det bli tvättmaskinen som får jobba, vi andra vilar upp oss och kommer ikapp med oss själva. Barnen har också skoluppgifter som kommit lite på efterkälken under påsken.