osorterat

Omväxling

Kategori: Allmänt

Ena dagen sol och värme, nästa dag regn och rusk. Några dagar i husbilen följs av några dagar hemmavid. Det är väl så jag kommer att minnas årets sommarsäsong. Omväxlande! Men jag ska inte klaga, som tidsmiljonär kan jag oftast välja mina aktiviteter som det passar mig bäst. 

Är det dåligt väder får man hoppas att det är den dag man bokat frissan eller så passar man på att fixa saker på "måste-göra" listan. Det har passat mig bra i sommar. 


Jokkmokk och Porjus

Kategori: Allmänt

Det blev ett par härliga dagar i Lappland. Promenad på spångade leder ut till vraket av ett brittiskt bombplan som kraschlandade på en myr utanför Porjus 1944, ett besök på den plats där Harsprångsbyggarna bodde, och  sen tittade vi till mormors grav på gamla kyrkogården vid Luleälven. 

I det lilla gravkapellet fanns en fängslande målning som vi nu försöker få information om. Bra då att ha kontakter i "branschen"

Fotograferade oss syskon gjorde Ulf V

Så här såg vi syskon ut år 1999 då vi äntligen fått reda på var vår mormor låg begravd och kunde sätta dit en enkel gravsten. Kanske var Ulf vår fotograf redan då.

.

Inte lika söt

Kategori: Allmänt

Tur att de här barnbarnen inte är lika sin mormor, på den nedre bilden alltså. Men Smilla undrar nog om hon ska bli sån när hon blir stor.