osorterat

Intressant cirkel

Kategori: Allmänt

(null)


Jag är född i Roknäs och är nu med i en av de två studiecirklar som startats om den nyutgivna Roknäsboken. Riktigt intressant eftersom det förutom boken finns mycket "extramaterial" i form av cirkeldeltagarnas egna minnen och erfarenheter. 

Jag kunde t ex klargöra en del om en religiös grupp som resten av deltagarna fått fel uppfattning om. Min pappa var med där och de var en typ av gammelevangelister som höll sig till en äldre version av Bibeln. 


Dags för innemys

Kategori: Allmänt

(null)
Ja, det var väl inte mycket annat att vänta! SMHI säger att det är vinter och kung Bore bevisar att det stämmer. 

(null)
Skönt att jag hann ställa undan husbilen. Det räcker mer än väl att sopa av lilla Grålle och skrapa rutorna fria från is. 

(null)
Efter sommarens nomadliv håller jag nu på att städa upp och försöka göra lägenheten ännu mysigare att vistas i. 

(null)
Det finns mycket kul man kan göra inomhus också. Här sorterar Smilla i mormors knappburkar och Eric syr en mjukisfigur, medan deras föräldrar är på "tippen" med en massa utrensat skräp. 
(null)
Att umgås med goda vänner är också viktigt. I dag höll PRO Jävre sitt höstmöte där vi medlemmar efter förhandlingarna fick njuta av en helt underbar fisksoppa. 

(null)
Vi har många duktiga kockar i vår kökskommitte. 

Det rullar

Kategori: Allmänt

(null)
Dagarna går snabbt, en vecka går i flygande fart. Alltid är det något som händer. 

(null)
Allt hamnar förstås inte på hemsidan, men till en viss del fungerar den som en sorts dagbok. Ett sätt att komma ihåg vad som hänt. 
Här var jag på ett välbesökt våffelcafe’ som Pro Jävre arrangerade i Hemmingsmark. Där underhöll Ingrid och John Karlsson med sång och musik tillsammans med Alf Söderlund. Vilken röst den kvinnan har!      

(null)
I dag lämnade jag min Polo Grålle på verkstan för service. Medan jag väntade träffades jag och två av mina systrar för ett fika på stan. 

(null)
Men det slutade med att jag körde en ny Golf hem för att använda över helgen. 
Förklaringen till det? När jag skulle hämta bilen var den inte servad. Ett misstag hade gjorts nånstans på vägen. Det var något med en nyckel som hamnat fel. 
Men bilfirman var generös och kompenserade med bl a gratis hyrbil fram till måndag då Golfen är högsta prioritet. Då får jag den t o m nytvättad, lovade de. 
Väldigt snällt tycker jag. Men fredag afton, drygt två mil hem och planerade aktiviteter med transporter under helgen. Det måste ju lösas på något sätt och bilfirman var ju den som orsakat problemet, så de kunde nog inte göra annat.