osorterat

Showkväll

Kategori: Allmänt

I väntan på lottomiljonerna är det väl bara att fortsätta bränna pengar. Nu när jag nu väl har kommit i gång menar jag.
I dag rustar jag för en helkväll med show och håll-i -gång på lokal. Gruppen Röde och Rått firar nämligen 30 års jubileum i Casinot! Det var ett bra tag sedan jag var ute en lördagkväll så jag ser verkligen fram emot det.

Musik och underhållningsbandet Röde och Rått från Piteå firar sitt 30 års jubileum med en helkväll på Pite Havsbad. Kvällen bjuder på Greatest hits från åren som gått. Bandets tidigare och nuvarande medlemmar kommer att presentera sina godbitar.
Alla medlemmar uppträder under jubileumskvällen utan ersättning och  överskottet kommer att skänkas till FMN (Föräldraföreningen Mot Narkotika),
 
Det lär bli fullt hus på Havsbadet. Kanske stöter vi till och med på den kände artisten Måns Zelmerlöw som ska uppträda samma kväll i restaurangen. En selfie med honom skulle sitta bra ;-)
 
 

Lampbyte för en tusenlapp

Kategori: Allmänt

Det ena halvljuset på bilen har slocknat. Det är inte bra att köra halvblind på mörk asfalt, alternativt blända mötande förare. Inte tillåtet heller. Så vad gör jag.
Meka själv är förstås totalt uteslutet och jag vet att min man sa det var svårt att byta på egen hand. En snabb koll på Internet ger följande svar: 
 
I C5 I byter man nämnda lampa då motorn och kylaren är kall. Man trycker armen upp mot kylaren och in med handen bakom lampeländet och ... Någon  :evil: har smakat för mycket rödtjut när de planerade lyktornas omgivning ...
 
Det måste vara det jävligaste jag gjort någonsin!

Det är lite lättare på vänster sida (i bilens färdriktning..), skruva bort kåpan ovanför batteriet, lyft bort batteriet.

(OBS!!! Koppla bilen till en tillfällig strömkälla! Står bilen utan ström riskerar färddatorn att tappa kalibreringen och bli felvisande. Ännu värre är det med den separata dator som styr ljuset och flera andra funktioner tar skada av att vara strömlös, en ny enhet går på ~4000 och arbetet kostar ännu mer..)

Tag bort "locket" till lyktinsatsen, lyft bort bygeln, tag ur sockeln och lampan, byt lampa.

Nu kommer det svåra, att försöka få tillbaka sockeln och lampan och sätta tillbaka bygeln med en hand, jag använde en liten spegel, blev lite lättare, men det tog nog 3 timmar och över 100 försök att få dit bygeln.

Höger sida är trixigast, det är riktigt trångt, men byts på samma sätt som på vänster sida..
 
Svärsonen har nu tack och lov lyckats få tid på en bilverkstad i Skellefteå under dagen. Men jag har också andra problem som gäller lampor. Huset jag bor i är från 50-talet och den nya sortens lampor passar nu inte in i den gamla armaturen i källartrappan. Lamporna är för "grunda" om jag säger så.
En riktigt bra belysning måste jag ha om jag ska våga använda trappan sedan det blivit mörkt. Då är det otroligt skönt att bara kunna ringa hyresvärden och han lovar att fixa det så snart som möjligt.
Så de problemen löser sig på ett eller annat sätt. Återstår att se vad bilverkstan vill ha för att byta lampor. Ja, svärsonen var klok nog att be dem byta båda två när de ändå skulle ta loss fronten. Det är tydligen citroenverkstans sätt att snabbt kunna åtgärda saken. Låter också mest praktiskt tycker jag.
 
Uppdaterat. Bytet av lampor gick på 1041 kr!! Visst kostade det multum, men på köpet fick jag ju reda på att det snart är dags för service ;-)
 
   

Aktivt

Kategori: Allmänt

 
Jag hälsade på i byagården i dag. I bagarstugan var det full aktivitet, där går det åt många kilo mjöl under en dag...
 
och i den andra delen av byagården sydde en grupp herrar på skinnryggsäckar och damväskor.
 
Andra dagar är det datakurser i lokalen eller föreningsmöten av olika slag. Trivselkvällar och caféer är annat som har arrangeras här. Det betyder mycket för byn att det finns en sån lokal att tillgå.