osorterat

Hemlis

Kategori: Allmänt

En lång, och på många sätt tuff, månad avslutas idag. Januari har blivit själva sinnebilden för elände, mörker, kyla och tomt i plånboken för de flesta. Men ha hopp, det ljusnar vid horisonten. Solen står allt högre på himlen (när det är klart väder) och kommer snart att värma våra nariga kinder. 
Fram till dess får jag roa mig med lite skvaller. Visste du att pengarna till köpet av Saab kom från en rik oljeshejk? Kanske var det hemligt, men så ligger det i alla fall till enligt hovreportern Jenny Alexandersson.
*Det är mycket prat om Saab och dess nye ägare Shejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan i dag. Han är Abu Dhabis kronprins och kontrollerar en tiondel av jordens oljetillgångar.  
Jag minns kronprinsessan Victorias resa till Abu Dhabi våren 2008. Jag var med under hela resan och dokumenterade hennes olika programpunkter. Självklart träffade hon kronprinsen, men vad de pratade om hölls hemligt. Knappast om Saab kan jag tänka mig. Det var lite för tidigt då. 

abudhabi.jpg
(The Swedish Crown Princess Viktoria visited Arabia in 2008. This year has the Crown Prince in Abu Dhabi, Shejk Mohamed bin Zayed Al Nahyan, bought the Swedish car factory Saab )
En kronprins från ett oljeland var väl trots allt bättre än ryska maffian! Och vem vet, du som är Saab-ägare kan kanske få köpa bränsle billigare från shejkens egna oljekällor  :-)

Fira

Kategori: Allmänt

Veckorna går snabbt, dagarna bara rusar förbi. I alla fall känns det så. Men då och då blir man påmind om att man ska ta vara på livet så länge man har det. Att stanna upp och njuta av tillvaron kan vara viktigare än man tror. 
I morgon är det lördag. Det har vi bestämt oss för att fira med en extra god middag. En annan anledning att fira fick vi ikväll när sonhustrun i Ladera mailade över en filmsnutt där barn-barnet Sammy står på egna ben för första gången.

Räkna dina fåglar

Kategori: Allmänt


Årets fågelbordsräkning ”Vinterfåglar inpå knuten” börjar idag den 29 januari och slutar den 1 februari.
I år blir det femte året räkningen genomförs och efter sammanställningen av 2010 års resultat kommer vi att göra en liten analys över alla fem åren. Som vanligt vädjar vi att i första hand använda Internet när du rapporterar. 
Läs mer på: http://www.sofnet.org/

  
När det är så här kallt söker sig småfåglarna till fågelborden. Ett av många tips på hur du kan hjälpa dem kan vara något vi testar just nu. En jättekotte, souvenir från Teneriffa, har doppats i en skål med smält kokosfett och har efter kylning hängts upp i en rönn framför huset. Ska bli intressant att se om fåglarna gillar den.