osorterat

Försommar

Kategori: Allmänt

Riktig sommar är det inte, men en otroligt fin försommardag. Det allra bästa är nog frånvaron av mygg. Ett och annat finns det förstås redan nu, denna tidiga och ovanliga början på 2014.
Vi njuter av varenda minut, vandrar lite i skog och mark, fikar på altanen och tar det mesta med ro. Storfiskarn i familjen är däremot inte så pigg så några fina fiskebilder kommer jag inte att kunna visa.
 
Däremot har jag fått ett foto från Riksgränsen där barnbarnet Robin kör skoter hela helgen. Skapligt med snö fortfarande. Själva håller vi till ca 6-7 mil från gränsen mot Norge.
  

Men först...

Kategori: Allmänt

 
...lämnar vi regn och rusk och försöker hitta bättre helgväder. Fjällen lär få någorlunda soligt så vi har lastat husbilden och styr västerut.
 
Prognoserna stämmer. När vi närmar oss Mittisjön är himlen inte klarblå, men växlande molnighet och +19 grader får duga. Vägen upp mot Adolfström bjuder på många vackra vyer. Det grönskar i dalgången men snön ligger fortfarande kvar på fjälltopparna. 
 
Äldste sonen och sonhustrun har redan anlänt och fler medlemmar kommer senare. Det blir första familjehelgen i stugan, på barmark alltså, det här året.
 

Ute på uppdrag

Kategori: Allmänt

Kvällens besök i vårt södra grannlän gav en viss inblick i vad som väntar oss. Den lilla byn, som vi inte ens visste fanns för några dagar sen, gav ett mycket idylliskt intryck. Bilden är dock inte hämtad därifrån utan från en annan idyll i Västerbotten som vi passerade "på vägen".
 
Tyvärr vet vi inte när vi kan avslöja vad uppdraget handlar om. Förfrågan kom som en överraskning för ett par veckor sen. Men ni lär nog får veta mer i sinom tid.