osorterat

Bra med regn

Kategori: Allmänt

   
Blommorna trivs med en uppfriskande dusch av sommarregn. Det värsta är att när det blir vindstilla och regn kommer alla myggen fram.
Men som min pappa alltid sa med eftertryck när vi klagade på regnet: Hä jär bra för päron =Det är bra för potatisen!
  
Det växer snabbt i trädgårdslandet nu. Sallad, som nog borde gallras idag, squash i pallkrage och så förstås potatis, både mandel och rund.

Okontakt

Kategori: Allmänt


Vi blev utan kontakt med Internet i morse och har nu fått reda på att man grävt av en kabel i Hortlax, ett par mil västerut. Gissa om den grävmaskinisten känner sig olycklig!
Turligt nog finns det kvar en del på kontaktkortet till den mobila telia-anslutningen. Vi får köra med det så länge.

Förvirrad

Kategori: Allmänt

       
Vovven bor hos oss medan hans ägare finns på BB i Sunderbyn. Det är inget ovanligt. Att han är här menar jag. Vi brukar skoja om att vi har delad vårdnad eftersom vi tar hand om honom när husse och matte jobbar eller när de behöver hundvakt av andra skäl.
Han trivs utomordentligt bra, speciellt när han får ligga ute på gräsmattan och hålla koll på omvärlden. På kvällarna följer han med oss in i sovrummet och ser till att vi kommer i säng innan han rullar ihop sig på den egna dynan i vardagsrummet.
Men nu är han inte riktigt sitt vanliga jag. Någonting gör honom förvirrad och orolig. Är det grannens löptik månntro? Eller kan det bero på att matte hade väldigt ont och att husse var spänd och koncentrerad när de lämnade honom här?
Jag tror faktiskt på det senare. Han förstår ju inte att allt är okey, att de bara åkte iväg för att hämta hem en liten människovalp.