osorterat

Plötsligt händer det!

Kategori: Allmänt

Ensam hemma hela eftermiddan. Plötsligt hör jag konstiga skrapande ljud och avlägsna röster i huset. Bovar och banditer mitt på ljusa dagen?
Vi är ju bortskämda med att ha hela hyreshuset för oss själva. Men det visar sig vara en ung kille som håller på att flytta in i parallell-lägenheten.
Jag visste jag förstås att han skulle komma, men också att han hyr lägenheten från första april. Nu har han alltså fått tillgång till den och har börjat hämta hit sina saker. Vi har verkligen en generös hyresvärd och jag ser fram emot att träffa vår nye granne.
Lite mer skvaller kanske? Lotto har gett en bra utdelning i byn, visserligen handlar det inte om några fantastiska miljoner. Men en kvart miljon kan göra stor skillnad för en ung människa som inte direkt vältrar sig i pengar. Stort Grattis!    

Extradag

Kategori: Allmänt

Vad tänker du göra med den här extra dagen? Visst vore det kul att hitta på något speciellt? För min egen del är det för sent att fria till en ungkarl, men man kanske skulle pussa lite extra på den man redan har fångat. Att ge honom en bukett vackra tulpaner är väl inte heller fel.
Skottår är faktiskt inte en modern uppfinning. Numera betyder det att vi får en dag extra i februari vart fjärde år. Men i lunisolarkalendrar som judiska, babyloniska och den gamla romerska kalendern innebär skottår att året har en extra månad - skottmånad. Detta enligt Wikipedia.

Bra dag

Kategori: Allmänt


Den förvirrade morgonen övergick tack och lov till en rätt så normal dag med positiva inslag. Jag fick först ett mail från företaget Smartphoto som berättade att de haft strul med Postverket i Belgien (?) Medan jag läser det kommer maken in med dagens skörd från postlådan.
Däribland de fotoböcker jag beställt just hos Smartphoto, plus det Memory som barnbarnen i USA skulle ha fått i födelsedagspresent.
 

Memory består av bilder av barnbarnen själva, av släkten här i Sverige och lite annat som de lätt kan känna igen. Jag är jättenöjd med båda produkterna och ska se till att en av fotoböckerna kommer ner till "farfars" i Skåne och spelet till Ladera Ranch.
Själva börjar vi också så sakta känna att förkylningen ger med sig och idag har vi klarat oss utan siesta. Hopp om livet med andra ord.