osorterat

Hemmaaktiviteter

Kategori: Allmänt

(null)
Jag och barnbarnet Eric gjorde en utflykt till havet. Det blåste kallt men matsäcken smakade bra ändå. De pyttesmå ostsmörgåsarna gjorde stor succé. 

(null)
En liten hundvalp ville vara med, eller rättare sagt med Eric, och satte sig helt enkelt ner hos oss.

(null)
Jag lämnade över kläder till femåriga Alma från Syrien. Sånt som Smilla vuxit ur gjorde Alma jättelycklig. 

(null)
En dag åkte jag till PMU för att lämna en symaskin och kom hem med en massa bra böcker.
(null)

(null)
Så här på hösten kan man nästan inte få nog av vår norrländska delikatess. 
Så klart jag tackade ja till en surströmmingsmiddag med goda vänner en av kvällarna. Det var jättetrevligt eftersom jag inte varit hemma så ofta under sommaren.
Vi passar på

Kategori: Allmänt

(null)
Ingen vinter i sikte än och fortfarande skapligt väder. Jag och paret Viklund drar iväg på en ny tur - med lappländska Årre Njarka som slutmål.

(null)
Första stoppet gör vi på en naturcamp vid Laxede. Ett intressant ställe med dokumenterad historia om det laxfiske som pågått här i hundratals år och haft stor betydelse för Sveriges ekonomi. Uppsala universitet är t ex byggt med pengar härifrån.  

(null)
Servicehus med dusch finns, men inget wc, bara torrdass. På andra sidan älven finns plats för vildcamping. 

(null)
Nästa dag når vi målet Årrenjarka. Här har människor vistats sedan minst fyra tusen år tillbaka. Det har arkeologernas kartläggning visat. 

(null)

(null)
Ett härligt ställe med både bekvämlighet, stugor eller ett eget naturnära boende, bara välja hur man vill ha det. Vi valde förstås att parkera våra husbilar vid vattnet.

(null)
Uppe före tuppen och tidig frukost vid vattenbrynet. En bra start på dagen och något att minnas när vintern kommer och snöstormarna viner runt knuten.

(null)
En grupp blivande jägmästare hade också hittat hit. Artiga och trevliga ungdomar som bodde i stugor nära oss, fullt upptagna hela dagarna med studiebesök. 

(null)
(null)
En av dagarna vandrade vi en bit efter den gamla poststigen upp mot Kvikkjokk och åt sedan en härlig och välförtjänt rödingmiddag på restaurangen.  

(null)
På väg hem igen stannade vi på Bodens camping som vi hört talas om men där ingen av oss varit. Ett stort ställe med 500 platser som nu var rätt glest befolkat. 
Vi tog en strandpromenad till bl a kyrkstan och hittade dagen efter ett nostalgicafé som bror G hade rekommenderat. 

(null)

Oordning

Kategori: Allmänt

Det blev fel ordningsföljd på inläggen från förra campingturen. Inlägget från Boviken, campingen innan vi åkte hem, hamnade för långt ner. Om det nu spelar nån roll för dig som läser. 

(null)