osorterat

Efter regn kommer solsken

Kategori: Allmänt

Det såg länge ut som om vår planerade friluftsdag vid Degersjön måste ställas in på grund av nederbörd. Men regnet avtog och vid lunchtid hade vi bara halvmulet. Då var det bara att köra, och vid ett-tiden bröt solen genom molnen och gjorde vår träff ännu mysigare.
 
Vi var ett tjugofemtal entusiaster som samlades vid sjön och njöt av laxmackor, wok med renskav, grillad korv och kaffe. Mycket kaffe, som det som Sture här testar att koka på ett gasolkök inköpt i Nordkorea (!)
 
En av deltagarna testade fisket och fick några abborrar, varav det här var den minsta. Hon fick i alla fall tillräckligt många för en god fiskmiddag. 
Innan vi åkte därifrån var himlen blå och solen värmde. Sommaren hade kommit tillbaka.  
 

Vidgade vyer

Kategori: Allmänt

Barnbarnet Eric, 3 år, fick för första gången följa med mormor och morfar till stan. Vi upptäckte att han ser världen med helt andra ögon än vi.
Tidigare i sommar var han med föräldrarna till Skåne. Kanske var det därför han propsade på att vi skulle sitta vid gågatan och vänta på bussen. (en omöjlig ekvation i vår stad)
Att man grävt upp Sundsgatan med grävskopa berodde på att man sökt efter mask, och den delvis inglasade uteserveringen vid Challenge var en tågstation. Lekhörnan på banken visade att det var ett väntrum.
- Gå och köp lite pengar mormor så jag och morfar kan bygga med lego, uppmanade han mig.
Men efter en stund tyckte Eric att vi inte skulle vänta längre på doktorn.
 
- Jag vill ha vatten mormor, ja e törsti, sa han. Inga stora krav minsann. Men en god kaka och en flaska juice på Röda Lyktan gick förstås också bra. Jag tror vi fick ett riktigt trevligt stadsbesök alla tre.
 

Fylltratt

Kategori: Allmänt

En riktigt bra pryl är denna kaffepåfyllare. Inget kaffepulver hamnar i röret på perkolatorn och inget drösar ut på bordet/arbetsbänken.
Idag köpte jag tre exemplar på Coop, en för att ha hemma, en i husbilen och en i stugan.
*Du har väl hört historien om damen som glömde sin nyinköpta tratt i kassan. Hon var inte glad när en annan kund ropade efter henne:
- Damen glömde sin fylltratt.
- Han är inte här, han är hemma, lär hon ha svarat med en fnysning.