osorterat

Nyårsafton

Kategori: Allmänt

   
Först frukost, sen lite städning och snöskottning innan vi börjar fira slutet på året 2015.
 
 

Framme vid Mittisjön

Kategori: Allmänt

 
Lugnet infinner sig så sakta efter inpackning av mat och kläder och en rejäl portion spagetti och köttfärssås. De trettiotvå milens bilkörning på snötäckta vägar börjar kännas nu. Barnen har fått krypa in i varsin sängkoja och själva slappar vi i soffan nöjda över att ha kommit fram till vårt paradis utan problem.
Här vid Mittisjön är gott om snö och "Sibirienkylan" på -18 grader gav med sig strax innan vi kom. Nu är det mer lämpliga - 4 och ett lätt snöfall.
 
I lillstugan myser "Vaktmästaren" med sin hustru och en bra bok. Skönt att han gjort upp eld och sett till att det var varmt och skönt i storstugan innan vi kom.
 

Mot högre höjder

Kategori: Allmänt

Smilla och Eric gillar att klättra och klänga. Att då få en egen klättervägg är förstås väldigt kul. Eric kom till och med på att han skulle överraska pappa med frukost i morse som tack. Vilken fin kille va :-)
Vi vuxna planerar för högre höjder på ett annat sätt. I morgon åker jag och unga familjen upp till fjällstugan för att fira nyår. Så jag planerar, packar och lagar mat i dag. Svärsonen har gått genom min nu fulltankade bil, han har kollat lufttryck, olja och spolarvätska och fyllt på där det behövdes.
Äldste sonen Micke och hans Marie har åkt upp i afton så de hinner kolla att elvärmen gått på och elda ett par brasor i storstugan innan vi kommer.
Det är första gången jag ska till stugan sedan maken dog så det känns vemodigt och inte så lite "gruvensamt". Men nån gång måste det ske. Kanske är just årsskiftet ett bra tillfälle att se framåt och ta nya tag. Söka nya grepp och kämpa sig uppåt.