osorterat

Beinbrötebröde

Kategori: Allmänt

Fasta idag, något som oftast betyder en energikick för min del. Jag fixar då många gruv-arbeten (syster C:s beteckning för sånt man gruvar sig för att göra) typ stryka skjortor och blusar, rengöra ugnen, baka, städa och sånt. Inte så dumt att få två såna dagar per vecka.
 
Fastedag betyder att jag kan äta ca 500 kalorier och i dag blev det morotssoppa och ett väldigt gott bröd. Ett knäckebröd som till största delen består av olika sorters frön.
Namnet fick det av en av mina svägerskor som bjöd på det vid Benbryteforsen i somras. Med en god ost till blir det rena delikatessen. Testa gärna, jag tror att du också kommer att gilla det.

Beinbröteknäckebröd 

1 dl solrosfrön

½ dl pumpakärnor

1 dl sesamfrön

½ dl linfrö

½ tsk salt

1½ dl majsmjöl

Mät upp och blanda detta i en skål

Tillsätt

½ dl olja, raps- eller matolja

2½ dl kokande vatten

Rör smidigt. Häll ut smeten på en smörad plåt. Jämna till.

Markera brytränder med en tunn kniv.

Strö över flingsalt.

Grädda i mitten av ugnen 1 timma i 150-160 grader.

Slå av ugnen och låt brödet fortsätta att torka i ugnen medan den kallnar.

 

Getaway

Kategori: Allmänt

 Foto:ML
I helgen gör vi något som jag skulle ha önskat att våra föräldrar kunnat göra för oss när vi var i trettioårsåldern. Och att vi själva tänkt på att göra det för äldste sonen och hans fru när de hade småbarn.
Låter det kryptiskt? Det är väldigt enkelt. Vi tar hand om småttingarna i 24 timmar och deras föräldrar åker iväg för att få lite egentid.
Men när vi var unga var det inte vanligt varken att gå på restaurang eller sova över på hotell, bara för att få koppla av vardagen. Så jag klandrar verkligen inte mina föräldrar, möjligen har jag dåligt samvete för Mickes skull.
Han kom förresten på besök hos oss med sitt barnbarn. Han och sonhustrun hade också gett barnets föräldrar ledigt över helgen.
 
Date Night! Back at the "Pond"!!! Hanging out with friends and cheering on the Ducks to beat the Sharks!! Go Ducks!! #isitoctoberyet
Lustigt nog visar det sig att även sonen och sonhustrun i USA fått en barnledig lördagskväll. Den använde de två hockeyfantasterna till att se Anaheim Ducks förlora ;-)
 

Smak

Kategori: Allmänt

Så här kreativt har Bryggmans höstpyntat utanför sin handelsträdgård.
Snyggt? Ja det är väl en fråga om smak.
 
Entrén till butiken tyckte jag var väldigt fin. Inspirerad av den köpte jag några olika gröna växter och fortsatte sedan med att försöka få tag i nya gardiner till kök och matrum. Det kan behövas nu när det blir mer "innetid". Men det är inte lätt att hitta rätt.
 
 
Lånade t o m ett par av syster C och testar nu olika varianter. Inte lika djärvt som hos Bryggmans. Är jag alltför försiktig i färgval och mönster?