osorterat

Tåg och flyg

Kategori: Allmänt

Allt går inte som på räls, det borde man väl ha lärt sig vid det här laget. Idag ville den äldre skotern inte starta när vi väl packat in oss för ännu en utflykt. Det fick bli en provisorisk lösning, nämligen "tåg" till Mittisjöns övre del. Dvs den större skotern drog dubbla pulkor efter sig. Det måste ha sett rätt lustigt ut.
 
Vädret var omväxlande, tidvis sol och dessemellan mulet och en del dalande snöflingor. Men som du ser var lilla babyn väl påpälsad.
 
Vi eldade och grillade korv, stekte fläsk och palt och mådde gott i lä för vinden. Det stora skotergänget rapporterade per telefon att det blåste hårt och snöade uppe på Tjallas. Men i den gruppen finns folk som kan stanna för att fiska i vilket väder som helst.
 
Om dåligt väder berättade också den pilot som landade sitt flygplan där vi satt. Han hade fått ge sig för snöfallet och slog därför läger på stranden till Mittisjön istället. En jättehäftig upplevelse för tvååringen som höll ett visst säkerhetsavstånd till den flygande maskinen.
   

Påsklördag

Kategori: Allmänt

 
L
Lillan mådde bättre idag så det blev en gemensam skoterutflykt till Bäversjöarna. Mästerkockarna fixade lunchen medan hon sov gott i skoterpulkan och Eric lekte i snön.
 
Vi övriga spanade på alla andra skotrar som färdades förbi på väg mot olika utflyktsmål.. 
 
Mor och son hade sen kul i backen: Vem som hade roligast är svårt att veta, men snön sprutade om dem när de kom farande på sin åkmadrass.
 
Nu är påskäggen klara för färgläggning och andra förberedelser för ett påskinspirerat smörgåsbord är på gång.
Påminner mycket om vårt julbord kan jag tycka. Skinka, sillsallad, sill och lax har vi också till jul. Och himlansch gott är det.
 
 
.
 

Långfredag

Kategori: Allmänt

Allt fler påskfirare kommer upp till stugor och husvagnar i området. Till och med en och annan husbil har hittat upp till övre Laisdalen.
Vi fick också "tiilökning" i stugan. Äldste sonen och sonhustrun, och vårt äldsta barnbarn med sin son, kom i går afton. Eric blev jättelycklig över att få bo med en kompis, och under helgen ska ytterligare tre populära familjemedlemmar ansluta.
Det märks att det är mycket folk här för närvarande, inte minst på att internetanslutningen som under vissa tider  är nästan obefintlig. Att lägga ut bilder kan vara extra vanskligt. Först efter flera timmars försök fick jag med dagens två foton.
 
Tyvärr har yngsta barnbarnet blivit rejält förkyld och har haft feber inatt. Därför blir det hemmadag för hennes familj. Jag stannar också kvar i stugan så får stamfadern chansen att åka på en längre skotertur med gänget utan att behöva dra en pulka efter sig.
Helt i vildmarken befinner vi oss inte, ett flygplan startade på sjön i förmiddags och jag mötte en ambulans på vägen när jag rastade vovven. Vi får hoppas att det inte var någon som skadat sig allvarligt eller blivit livshotande sjuk.
Enligt Adolfströmsbloggen är förklaringen enkel:
Det skedde en skoterolycka i dag bakom bensinmacken i Adolfström. Den ena skotern körde för fort vid ett möte och den  tog i den mötande. Föraren fick benbrott så ambulansen var hit och hämtade honom. Inte bra.