osorterat

Spännande skidtävlingar

Kategori: Allmänt

 
 Visst var det draghundstävlingarna jag skulle jobba med och följa i första hand, men det var spännande att vara på plats även när skidtävlingarna kördes. Lördagens skiathlon var extra spännande.
Jaktstarter, varvningar inne på stadion och storbildskärmar gjorde det lätt att följa skidåkarnas framfart i spåren.
Det blev rutinerade Charlotte Kalla och Marcus Hellner som till sist tog hem guldmedaljerna, men båda två hade hungriga juniorer som jagade dem in mot mål. Bra att det är bäddat för återväxt.  
Men nu är det dags för vardag igen för både mig och de övriga 42 000 som varit åskådare, vanligt folk och legender som Gunde Svan och Tomas Wassberg som jag såg mingla i publikhavet.
 

Snabba ryck

Kategori: Allmänt

Från - 15 C till 0-gradigt över natten. Från hundratalet åskådare (i fredags) till 8000 personer i dag. Från att aldrig ha kört en riktig draghundstävling till att bli Svensk Mästare.
 
Massor av åskådare, fullt på stadion och många utefter spåren. De vita mössorna är inträdesbiljetten till alla aktiviteter under SM-veckan.
 
Petter Larsson och den rutinerade huskyn Rasmus tog SM-guld på Lindbäckstadions tuffa spår, samma som skideliten använt timmarna innan för sprinten. För Petters del var det debut i draghundstävlande och det blev en lyckad sådan.
 
Den stora publikfavoriten Charlotte Kalla tog sig däremot inte vidare till finalen i sprint. Hon är ju inte mer än människa även om hon är störst inom eliten i skidåkning. Men säkert var det en missräkning både för henne och helt klart för de 8000 människor som kommit till Lindbäckstadion denna lördag.
 
För min egen del är nu uppdraget som pressansvarig slut. Alla draghundstävlingar är avslutade och allt har flutit på bra. Jag tycker det ska bli skönt att bara vara vanlig åskådare i morgon, sista dagen på årets Vinter-SM i Piteå. Superveckan har gått snabbt och jag har haft väldigt trevligt. Jag borde också ha fått betydligt bättre kondition av allt gående i snömodden.
Nu återstår bara att skriva ett par korta artiklar till hundtidskrifter som inte kunnat skicka egna reportrar till Piteå. 
 

Kylig dag

Kategori: Allmänt

Kylslagen morgon med temperatur på - 15.8 C. Köldgränsen ligger dock på - 17 C så tävlingarna gick att genomföra.
 
Visst blev det lite kallt om nosen en sån här dag.
 
Den här draghunden från Borlänge hade i alla fall en varm och skön päls.
 
I släde tävlar damer och herrar i samma klass och på samma villkor. Men det är kul att se ett rosa ekipage mitt bland alla de andra mer neutrala.