osorterat

Fint

Kategori: Allmänt


Dottern gör sitt sista pass på restaurangen i kväll. Sen är det vila och väntan på nya bebisen som gäller. Om det nu går att vila med en livlig tvååring hängande i kjolarna. Det är som om "min mamma" är extra viktig för honom just nu.
I dag kommer också hennes svärmor från Skåne på besök. En extrastädning var därför på sin plats. Även om svärmor inte är en elak sådan ville dottern åtminstone ha bortplockat och golven tvättade. Bra för självkänslan om inte annat.


Under tiden lekte lillkillen och jag och roade oss bland annat med att gå i mammas högklackade. Vi var hur tjusiga som helst (även om han hade Bamse-sockiplast inuti)


Lite synd var det förstås om morfar som fått ett sår på fingret. - Aj aj aj, säger lillen och blåser försiktigt.
Bra att en sån tuffing, som har traktorer och bilar som sitt största intresse, också kan visa sig lite "tjejig".   

Bråttom

Kategori: Allmänt


Hos oss blommar alltid häggen när skolorna har sin avslutning. Det vet jag bestämt för vi har som tradition att ta en "examensbild" med den stora häggen som bakgrund. Men kommer den att hinna slå ut i tid detta år? Och var finns vi just då?
För att få en chans att känna doften av nyutslagen hägg har jag fuskat och tagit med ett par kvistar inomhus. Men det är bråttom, om makens planering - och vädret tillåter - håller åker vi norrut redan nu på söndag.

Sötisar

Kategori: Allmänt


Vårt barnbarn Danika har varit på sitt livs första bröllop. Hon var den äldsta av blomster-flickorna när familjens vänner Christine och Albert gifte sig. Det är alltså hon som står närmast bruden till vänster.
Där borta i Californien behöver man knappast vantar och mössa ens under "vintern". Den liknar mest vår svenska sommar när det gäller sol och värme.
Men allt solsken kan också bli lite enformigt, det är trots allt rätt trevligt och omväxlande med fyra eller fem årstider som vi har. Nackdelen är att vi får stå ut med att byta hela garderoben två gånger per år.