osorterat

Ambitioner

Kategori: Allmänt

Det finns de som tycker att dagens ungdomar inte har några ambitioner, att de är väldigt lata och bortskämda. Visst finns det sådana exempel också, men de allra flesta vill nog göra något av sitt liv och uppfylla sina drömmar. 

Det gäller till exempel min brorsdotter Veronica Hjorth som har vernissage i morgon i Konstlängan på Furunäsets utanför Piteå. Hon är en kämpe på många plan och väl värd allt beröm hon får för sina konstverk.


I min hemby har vi en annan duktig tjej som driver caférörelse. Under sommaren har hon ett litet café i den gamla byakvarnen och övriga tider på året kan man få gott hembakat fika på Emma Degermans mysiga café och butik i den tidigare frisörsalongen. 

.

Fullmatad onsdag

Kategori: Allmänt

Efter en supergod lunch på Träffpunkten, där det serverades ugnsstekt lax och pressad potatis, blev det en snabb tur till ett försäkringsbolag i stan.

Deras erbjudande visade sig vara betydligt lägre än det från bolaget som bilen nu är försäkrad i. 
Efter Bosses bjudmiddag fick jag sen Gregers experthjälp med att tolka diverse försäkringsklausuler, det är mycket jag inte förstår och som jag måste tänka på. 

Är det filmen "Fifty Shades of Grey" som inspirerat folk att köpa bilar i olika grå nyanser. Trodde inte vi var så många 😆

.

Våren är på gång

Kategori: Allmänt

De flesta kurser, caféer och sammanträden som hållits i byns Byagård är nu avslutade för säsongen. Gruppen som haft gymnastik i lokalen gjorde ett sista pass idag i form av en grundlig städning. Både muskler och balans fick extra träning och rent och fint blev det.

Efteråt var vi kaffesugna och åkte ner till ICA här i Jävre där chefen Johanna Olsen överraskande bjöd oss alla på fika. Rätt så typiskt för den den här byn jag bor i.

Jag är inte överdrivet förtjust i att städa men blev inspirerad av jobbet i byagården och fortsatte hemma. Började med att dammtorka i porslinsskåpet. 

.