osorterat

Misstänksam

Kategori: Allmänt

 
Misstänkt spam!                                                                                  

Höganäs-versionen: http://www.youtube.com/watch?v=0lBGV81lDr8
Orginalet: http://www.youtube.com/watch?v=M7FIvfx5J10

Publicera             Svara              Ta bort
............................................................................................................... 
 
Vågar man öppna en kommentar på bloggen där datorn säger att det är ett misstänkt spam, alltså skräppost som eventuellt är infekterat av virus?
Här har jag plockat bort insändarens namn eftersom det är en person som jag känner. Men även då ska man vara försiktig och kolla upp meddelandet innan man öppnar.
 
Nu i juletid är julkort och julhälsningar inte alltid att lita på. Hmmm, som ni kanske förstår tar läraren i mig över ibland, jag leder ju för närvarande ett par datakurser, men tycker att det här är viktigt för alla att tänka på  ;-) 
PS 
Nu har jag pratat med Kullamannen som skickat kommentaren till min blogg. Det visade sig att länken är helt okey, det är en reklamfilm som kommunalrådet i Höganäs har gjort. En man med humor tydligen. Du kan se filmen här: men se gärna originalet först.
 
Originalet är filmen med Volvo och Van Damme: http://youtu.be/M7FIvfx5J10 
 
 

Akutbesök

Kategori: Allmänt

En bra dag med datakurs på förmiddan och sen ta hand om Smilla några timmar när mamman åkte till jobbet. Den lilla tjejen är i en klätter- och hoppålder just nu så hon får sina smällar. För det mesta går det bra, svullnader och blåmärken hör så att säga till vardagen.
Men i kväll blev det mer allvar. Hennes pappa ringde och vi hörde hur hon storgrät. Hon hade slagit sig i munnen och på överläppen så blodet rann. Han ville ta henne till akuten så de fick avgöra om det var något som kunde göras.
 
 
På vägen dit gick det värsta över och hon lekte sen snällt med grejerna i väntrummet. Doktorn blev till och med bjuden på en kopp låtsaskaffe. Den snälla doktorn Lisa såg två-tre jack i överläppen/tandköttet men kunde inte avgöra tandstatusen för att det var så svullet i munnen. Hon rekommenderade ett besök hos tandläkaren på måndag.
PS:
Smillas överläpp liknar den en nära bekant fick efter att ha vurpat framlänges på blankisen
 

Pynt

Kategori: Allmänt

Inspirerad av gårdagens julfest, och en fastedag som alltid ger mig energi, har röda gardiner i matrummet och ljus, blommor och några tomtefigurer nu kommit på plats.
 
Den här vackra buketten fick jag på julfesten i går.
 
Det mesta måste stå utom räckhåll för små barnbarnshänder. Ska försöka få tag i granris som jag kan sätta i en kruka i öppna spisen och när vi bara är vuxna får ett antal blockljus ersätta brasan. Doften av skog kommer då att sprida sig i lägenheten (hoppas jag).
Vi har också tittat i kataloger och på Internet efter de "gasbrasor" man kan se i t ex TV-program som Vinterstudion. Men jag tycker de verkar alltför konstgjorda.
 
Gasbrasor/Flamdekorationer: http://www.ggm.nu/dekorationsbrasor
I dag har det blivit väldigt vanligt att man ersätter veden mot gasbrasor i öppna spisar.
Många hotell har flamdekorationer i lobbyn som ger en behaglig "öppenspis" känsla.
Dom privata hushållen har också fått upp ögonen för dessa fantastiska gasbrasor.
Gasbrasor har många fördelar. Glöm tändstickor, tidningspapper och braständare.
En gasbrasa kan du tända med en knapp på väggen, alternativt en trådlös fjärrkontroll.
På några sekunder har du en rogivande och naturtrogen eld som varken lämnar aska eller sot efter sig.